Події

Зайшов до будинку без дозволу та побив 60-річного господаря: жителя громади Житомирської області судитимуть за 2 статтями

23 February 2024, 09:41

Зайшов до чужого будинку та побив господаря: звягельські поліцейські завершили розслідування.

Про це 23 лютого повідомляє ГУНП у Житомирській області.

«Наприкінці січня правоохоронці отримали повідомлення про нанесення тілесних ушкоджень 60-річному жителю Чижівської громади. Ситуацію з’ясовували працівники Звягельського районного відділу поліції. Поліцейські встановили, що тоді до будинку потерпілого постукав незнайомець, проте двері йому ніхто не відчинив. Однак це не зупинило чоловіка та він все ж таки зайшов до оселі, аби поспілкуватись з власниками. Як розповів потерпілий, співрозмовник нібито шукав продавця дров для опалення власного будинку», - йдеться в повідомленні.

У ході розмови між потерпілим та 49-річним «гостем», жителем тієї ж громади, виник конфлікт, під час якого молодший завдав численні удари кулаками старшому та пішов геть.

Правоохоронці розшукали причетного, він свою провину визнав.

За вказаними фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 162 (Порушення недоторканості житла) ККУ.

Днями, отримавши відповідні висновки фахівців, та, зібравши необхідні докази, дізнавачі Звягельського райвідділу оголосили фігуранту про підозри у вчиненні вказаних правопорушень. 21 лютого обвинувальний акт було скеровано до суду.

Відповідно до чинного законодавства умисне легке тілесне ушкодження карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 200 годин, або виправними роботами на строк до 1 року.

А незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи карається штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Швайківської громади за нанесення тілесних ушкоджень сусіду. На початку лютого чоловіки разом чаркували, згодом між ними виник конфлікт і тоді 32-річний сусід побив іншого.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття поліція незнайомець досудове слідство Чижівка  
Матеріали по темі