Місто

У Житомирі оштрафували пенсіонера, який у листопаді минулого року жорстоко побив собаку

23 February 2024, 11:30

У Житомирі судили чоловіка, який у листопаді 2023 року на вул. Небесної Сотні побив безпритульну собаку.

Постанову щодо справи про адмінправопорушення (за ст.89 ч.1 КУпАП (Жорстоке поводження з тваринами) Корольовський районний суд м. Житомира ухвалив 7 лютого 2024 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 8 лютого.

Сам інцидент трапився в обідню пору 13 листопада 2023 року. З матеріалів суду відомо, що чоловік, «перебуваючи біля 1-го під`їзду буд.№18 що вул. Небесної Сотні в м. Житомирі знущався з безпритульної собаки, а саме завдав їй побої, що завдало тварині фізичного болю та страждань та не спричинено тілесні ушкодження».

Пенсіонер на розгляд справи не з`явився, у письмових поясненнях які містяться у матеріалах справ зазначив, що з порушенням не згодний, наполягає, що собака на нього напала, а він відбивався.

Врешті, суд постановив: «Визнати ОСОБА_1 винним у вчиненні 13.11.2023 року адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.89 КУпАП та накласти адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3 400, 00 (три тисячі чотириста гривень 00 копійок) гривень».

Також на користь держави з пенсіонера стягнули судовий збір у розмірі 605 гривень 60 копійок.

Скриншот з постанови Корольовського районного суду м. Житомира

Нагадаємо, 2 січня у Житомирі 34-річний п’яний чоловік побив палицею собаку сусіда: травмована тварина знаходилась під наглядом ветеринарних лікарів, її стан оцінювали, як тяжкий. 4 січня зооволонтерка повідомила, що собака помер. 1 лютого правоохоронці проінформували, що чоловік отримав підозру. За вчинені діяння йому загрожує до 3 років ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: жорстоке поводження тварина собака суд постанова 
Матеріали по темі