Суспільство

У Житомирській області тривають комплексні контрдиверсійні заходи за участі СБУ, поліції, Нацгвардії та військових

23 February 2024, 11:34

На території Житомирщини тривають комплексні контрдиверсійні заходи.

Про це 23 лютого повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Їхня мета – запобігання та нейтралізація загроз розвідувально-підривної діяльності проти нашої держави, упередження провокацій та інших протиправних проявів, а також гарантування безпеки мешканців регіону», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці спростовують інформацію, що з’явилася у деяких соцмережах та пабліках, із зафільмованою роботою правоохоронців у м. Малині:

22 лютого 2024 року поліцейські відділення поліції № 1 (м. Малин) Коростенського РУП спільно з працівниками УСБУ в Житомирській області, Національної гвардії України та військової служби правопорядку на території міста проводили оперативно-профілактичне відпрацювання.

«Водночас інформуємо, що працівники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки участі у зазначених заходах не брали. Повістки ТЦК за участі працівників поліції не вручалися», - наголошують у поліції.

Усі дії правоохоронці проводять у межах чинного законодавства, із чітким дотриманням прав і свобод громадян, як це гарантує Конституція України, а також відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

«Закликаємо громадян та представників мас-медіа не поширювати недостовірну та неперевірену інформацію», - підсумовують правоохоронці.

Управління СБ України в Житомирській області цього ж дня, 23 лютого, повідомляє, що організація бере участь у заходах спільно з іншими правоохоронцями.

«Служба безпеки проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи на території Житомирської області. Такі заходи можуть охоплювати увесь регіон або ж проводитися в окремих районах, територіальних громадах, населених пунктах чи об’єктах. СБУ здійснює відповідні заходи у взаємодії з Національною поліцією, Військовою службою правопорядку у ЗСУ та Національною гвардією», - йдеться в повідомленні.

Мета – запобігання та нейтралізація загроз розвідувально-підривної діяльності проти нашої держави, упередження провокацій та підвищення безпеки громадян в умовах російської збройної агресії проти України.

Безпекові заходи проводять з урахуванням правового режиму воєнного стану.

«Під час їх проведення можливі обмеження проходу та проїзду вулицями, перевірка документів громадян та огляд автомобілів. У випадку виникнення обґрунтованих підозр щодо окремих осіб, може проводиться їхня додаткова перевірка», - інформують в СБУ.

Крім того, здійснюється огляд території та приміщень загального користування для виявлення заборонених предметів.

СБУ просить громадян із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців, мати з собою документи, що посвідчують особу, дотримуватися режиму комендантської години.

«Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу законності, конституційної недоторканності прав і свобод громадян.Також закликаємо громадськість виважено ставитися до поширення сумнівної інформації та перевіряти її достовірність», - підсумовують в управлінні СБ України в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 10 листопада 2023 року у Житомирській області СБУ проводила «безпекові заходи» у Свято-Миколаївському соборі у Радомишлі, який раніше належав церкві МП.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ поліція контрдиверсійні заходи Нацгвардія Малин  
Матеріали по темі