Події

Обіцяв за 500$ вплинути на суддю: 60-річного архіваріуса районного суду Житомирської області затримали під час одержання хабаря

23 February 2024, 12:33

На Житомирщині поліція затримала працівника суду під час одержання хабаря. За своє сприяння у винесенні «потрібного» рішення архіваріус районного суду вимагав 500 доларів США. 21 лютого його було затримано під час отримання неправомірної вигоди в одному з населених пунктів Коростенщини.

Про це 23 лютого повідомляє відділ комунікації ГУ Національної поліції в Житомирській області.

«Поліцейські встановили, що, обіцяючи вплинути на суддю, 60-річний чоловік запевняв, що посприяє у прийнятті рішення про скасування арешту на вилучений автомобіль з лісопродукцією. Він заздалегідь вказав необхідну суму своєї «винагороди», а також обумовив час та місце зустрічі. Саме у момент отримання коштів і відбулось затримання чоловіка спецпризначенцями КОРД», - йдеться в повідомленні.

Того ж дня слідчі провели низку обшуків у службових приміщеннях суду, а також за місцем проживання чоловіка. У результаті вилучили «винагороду», копії документів та чорнові записи, а також мобільний телефон. До того ж у власному кабінеті фігурант зберігав 1 400 доларів США та 11 000 гривень, тож нині поліцейські встановлюють походження й цих коштів.

Документували корупційний злочин слідчі слідчого управління спільно з оперативниками управління карного розшуку ГУНП в Житомирській області, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

22 лютого слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформує, що підозрюваний працівник суду обіцяв «сприяння» у справі місцевому жителю.

«Розслідуванням встановлено, що архіваріус одного з районних судів Житомирщини запропонував місцевому жителю «сприяння» у знятті арешту з майна, вилученого у межах кримінального провадження. Підозрюваний запевнив чоловіка у позитивному результаті, оскільки має особисті зв’язки у суді, де вирішуватиметься зняття арешту. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади», - повідомляють у прокуратурі.

Нагадаємо, 20 лютого лікарю, який за гонорар пропонував «діагностувати» захворювання військовозобов’язаному, суд призначив штраф 85 тисяч гривень. А ухвали слідчих суддів Корольовського районного суду про накладення арешту на майно по цьому кримінальному провадженню скасували.

Як повідомляв Житомир.info, 9 лютого 2024 року Генеральна прокуратура та поліція Київської області інформували про те, що керівника і начальника управління одного з міжрегіональних управлінь Держпраці та двох посередників викрили на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди: посадовці створили штучні умови для проведення позапланової перевірки приватного підприємства і повідомили керівнику товариства, що він може уникнути перевірки за пів мільйона гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар архіваріус суд поліція прокуратура арешт затримання райсуд вплив  
Матеріали по темі