Місто

Чергове звалище відходів у Житомирі екологи виявили в районі Корбутівки та звернулися до міськради щодо ліквідації

23 February 2024, 14:43

Інспекція наполягає на вжитті заходів Житомирською міськрадою для ліквідації несанкціонованого звалища відходів на вулиці Скульптора Олішкевича.

Про це 23 лютого повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції Поліського округу в ході обстеження території в межах міста Житомира виявлено несанкціоноване звалище відходів (поблизу домоволодіння) на вулиці Скульптора Олішкевича. Утворення несанкціонованих звалищ відходів зумовлене неналежною організацією управління відходами та роздільного збирання побутових відходів, неналежним проведенням роз’яснювальної та просвітницької роботи серед населення щодо управління відходами, тощо», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пунктом 2 статті 26 Закону України «Про управління відходами» визначено, що до повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у сфері управління відходами належить у тому числі організація управління побутовими відходами, відходами будівництва та знесення; забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів; організація роботи пунктів роздільного збирання побутових відходів; надання інформації, проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи серед населення щодо управління відходами тощо.

Водночас, виявлення та облік відходів, власник яких не встановлений, здійснюється у відповідності до вимог статті 12 Закону України «Про управління відходами». Згідно зазначеної норми, повноваження щодо таких відходів в межах населених пунктів належить до компетенції органу місцевого самоврядування, в даному випадку – Житомирської міської ради.

Державна екологічна інспекція Поліського округу скерувала матеріали за даним фактом на адресу Житомирської міськради для прийняття рішень та вжиття заходів, передбачених вимогами статті 12 Закону України «Про управління відходами».

Нагадаємо, 15 лютого в районі Богунії екологи виявили факт розміщення відходів у районі перехрестя вулиці Митрополита Андрея Шептицького та вулиці Зеленої. Інспекція готувала до міськради матеріали про ліквідацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: відходи звалище відходів Держекоінспекція інспекція еколог міськрада 
Матеріали по темі