Влада

В житомирській обласній лікарні зарплати керівництва втричі більші, ніж у лікарів, за рахунок премій по 50-60 тисяч

26 February 2024, 15:20

В комунальному некомерційному підприємстві «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради у 2023 році середня зарплата керівництва була 48-137 тис. грн, тоді як лікарям на місяць нараховували від 23,5 до 29 тис. грн.

Дані про середні зарплати працівників обласної лікарні та щомісячні зарплати й премії керівників та завідуючих відділень є у розпорядженні Житомир.info.

Зокрема, у 2022 році зарплата керівників з лютого суттєво зросла, тоді як у лікарів майже не змінилася, і в перший місяць повномасштабного російського вторгнення ця різниця була найбільшою – в 5,8 раза. У 2023 році зарплата лікарів трохи підвищилася, але й доходи керівництва підросли.

Зауважимо, що генеральний директор КНП Богдан Леськів премій не отримує, а його зарплата у 2022 році була 404 тис. 351 грн, у його дружини, яка працює завідуючою неврологічним відділенням цієї ж лікарні – 555 тис. 798 грн. Водночас заступниця генерального директора з економічних питань Юлія Сокова у 2022 році отримала 1 млн 238 тис. 844 грн.

Нижче у таблиці – середні зарплати керівників обласної клінічної лікарні, керівників структурних підрозділів, лікарів та різниця в разах.

Така різниця в зарплатах зумовлена щомісячними значними преміями керівників – місячними, річними, квартальними. Найбільші премії у І півріччі 2023 року були у головного бухгалтера та заступниці директора з економічних питань, яка в квітні отримали 556 тис. грн «пологових» і зараз, очевидно, знаходиться у декретній відпустці. Значну премію у березні отримав й медичний директор з невідкладної та хірургічної допомоги – 164,5 тис. грн.

У редакції також є інформація про зарплати завідуючих відділень обласної клінічної лікарні: на відміну від керівництва не всі отримують премії щомісяця, преміальні виплати зазвичай від 5 до 30 тисяч гривень, але іноді їх розміри перевищують 100 тис. грн, а рекордна премія за десять місяців 2023 року була в травні у завідуючого відділенням кардіохірургії, де проводять трансплантації – 346,5 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році Уряд встановив мінімальну заробітну плату для лікаря, фармацевта та фахівця з реабілітації – не менше ніж 20 тисяч гривень, яку керівник закладу охорони здоров’я може збільшувати шляхом встановлення доплат та надбавок з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи. Міністр охорони здоров’я наголошував, що медичні заклади, які 100% свого бюджету спрямовують на виплату заробітної плати, не мають ресурсу на закупівлю ліків та медичних виробів і ці витрати лягають на плечі пацієнта.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зарплата лікарня лікар премія обласна лікарня 
Матеріали по темі