Події

Житомирянин зберігав у тумбочці гранати, а житель Новогуйвинської громади заховав сто набоїв: поліція боєприпаси вилучила

26 February 2024, 16:20

Гранати та набої: поліцейські вилучили небезпечні предмети у жителів Житомира та Новогуйвинської громади.

Про це 26 лютого повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Під час санкціонованого обшуку в оселі 31-річного містянина поліцейські Житомирського райуправління виявили два предмети, схожих на гранати. Боєприпаси чоловік зберігав просто в тумбочці в одній з кімнат квартири. А 37-річний житель Новогуйвинської громади у господарському приміщенні заховав близько сотні набоїв. Боєприпаси виявили під час слідчих дії поліцейські відділу № 1 Житомирського райуправління», - йдеться в повідомленні.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції, усе виявлене було вилучене та направлене для проведення відповідних експертиз.

Також нині слідчі встановлюють походження боєприпасів у межах відкритих кримінальних проваджень.

Згідно з чинним законодавством (ст. 263 КК України) носіння, зберігання, купівля або збут чи передача вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин чи пристроїв без передбаченого законом дозволу, карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Поліція звертається до громадян: пам’ятайте, що зброя та боєприпаси - не сувеніри! Вони можуть нести загрозу для життя. Тож зберігати їх «про всяк випадок» - безвідповідально. Зауважте, що незаконне поводження з такими предметами - протиправне діяння.

Правоохоронці нагадують, що особи, які добровільно здали до поліції незаконну зброю, боєприпаси та вибухові речовини, звільняються від кримінальної відповідальності та покарання.

Нагадаємо, у лютому поліцейські вилучили боєприпаси з будинку жителя Лугинської громади під час виклику про домашнє насильство.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі за тиждень з 12 по 18 лютого 2024 року на Київському шосе та провулку Яблуневому виявили 2 небезпечні предмети ззовні схожі на гранати. Один з них виявився тренувальним засобом, а інший – бойовим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната набої боєприпас житомирянин поліція вилучення зброя  
Матеріали по темі