Здоров'я

Уряд запустив пілотний проект безоплатного зубопротезування ветеранів

27 February 2024, 17:56

Затверджений Порядок використання коштів для пілотного проєкту безоплатного зубопротезування ветеранів.

Про це 27 лютого повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«Відповідне рішення було прийняте на черговому засіданні Кабінету Міністрів України. Проєкт реалізовуватиметься додатково до Програми медичних гарантій та буде фінансуватись за окремою бюджетною програмою, розпорядником якої стане Національна служба здоров’я України. Для цього в державному бюджеті на 2024 рік передбачено 750 млн грн. Безоплатно отримати послуги зубопротезування зможуть учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та деякі категорії військовослужбовців», - йдеться у повідомленні.

Найближчим часом НСЗУ розробить примірну форму договору, яка буде погоджена Міністерством охорони здоров’я. Після цього НСЗУ розмістить на офіційному вебсайті оголошення щодо прийому пропозицій від медичних закладів, які бажають взяти участь у реалізації проєкту. Специфікації договору міститимуть мінімальні вимоги до медичної послуги з зубопротезування.

Укласти договір із НСЗУ, а отже стати учасниками пілотного проєкту, зможуть заклади охорони здоров’я будь-якої форми власності.

Нагадаємо, в проєкті державного бюджету на 2024 рік передбачалося 14,3 млрд грн на підтримку ветеранів війни, в тому числі – 749 млн грн на пілотний проект щодо зубопротезування.

Як повідомляв Житомир.info, для соціальної підтримки вразливих категорій громадян, у тому числі сімей ветеранів, у місцевих бюджетах Житомирської області на 2023 рік було закладено 296 млн грн, які, зокрема, спрямовувалися на безкоштовне та позачергове зубопротезування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ стоматолог зубопротезування ветеран КМУ  
Матеріали по темі