Влада

За ремонт мосту на трасі Київ – Чоп у Житомирській області, який відкрили влітку минулого року, доплатили ще майже 22 млн грн (доповнено)

28 February 2024, 10:53

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області доплатила одеській фірмі, яка ремонтувала міст через річку Дубовець на трасі Київ – Чоп.

Інформацію про це 26 лютого 2024 року оприлюднили в системі «Прозорро».

Без тендеру був укладений договір з ТОВ «Ростдорстрой» на капітальний ремонт мосту через р. Дубовець на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-06 Київ – Чоп, км 91+264, Житомирська область (коригування) вартістю 21 млн 769 тис. 824,88 грн.

Зауважимо, що про відкриття для транспорту мосту через річку Дубовець біля села Царівка Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області звітувала 24 серпня 2023 року.

Нагадаємо, 7 жовтня 2022 року Служба автомобільних доріг у Житомирській області оголосила закупівлю на капітальний ремонт мосту через р. Дубовець на автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп у Житомирській області з очікуваною вартістю 72,3 млн грн. Єдиними учасником і переможцем тендеру стало зареєстроване в Одесі ТОВ «Ростдорстрой», яке належить австрійській компанії «Юттема АУ ГмбХ»: пропозиція ТОВ була 72 млн 310 тис. грн – на 946,40 грн менше від очікуваної вартості. Додатковою угодою від 10 січня 2024 року вартість закупівлі зменшили до 56 млн 063 тис. 962,80 грн, в оприлюдненому звіті про виконання договору зазначено, що ТОВ заплатили 55 млн 687 тис. 352 грн.

З урахуванням лютневої доплати за коригування вартість капітального ремонту мосту через річку Дубовець становитиме 77,5 млн грн.

Доповнення. Коментар від Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області:

Міст через річку Дубовець на трасі Київ-Чоп зазнав пошкоджень у перший місяць повномасштабного вторгнення російських військ. Два авіаудари завдали пошкоджень штучній споруді, але він ще певний час утримував пропускну спроможність транспорту. Відновлювати міст розпочали у березні 2023 року, аби якнайшвидше забезпечити безпечний проїзд. Ремонтували штучну споруду частинами, щоб не припиняти трафік міжнародною дорогою. Рух мостом відкрили у серпні 2023 року, але роботи ще не були повністю завершені, адже масштаби руйнувань при обстеженні мосту та після ще кількох місяців експлуатації й навантажень транспортом різнились. Пошкоджені балки руйнувались, а, отже, змінювався об’єм робіт та його вартість. Наразі для повного завершення робіт з відновлення мосту та здачі його в експлуатацію необхідні кошти. Вони підуть на заміну тимчасового дорожнього одягу, укріплення конусів, проведення робіт з благоустрою.

Як повідомляв Житомир.info, 7 березня 2023 року служба автодоріг інформувала про початок капітального ремонту мосту через річку Дубовець, який був пошкоджений вибухами в лютому 2022 року. 4 травня дорожники готували до влаштування нового покриття першого проїзду мосту, 31 травня на трасі Київ-Чоп відкрили рух правим проїздом мосту через річку Дубовець. Наприкінці серпня 2023 року міст через Дубовець відкрили для транспорту: основні ремонтні роботи завершили, підрядник перейшов до завершення робіт з безпеки руху і очищення русла річки.

Фото оприлюднене 24 серпня 2023 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міст річка Дубовець тендер САД дорога ремонт Служба відновлення 
Матеріали по темі