Місто

Поліцейські затримали 23-річного чоловіка, який у середмісті Житомира вдарив 17-річного підлітка та відібрав у нього телефон

28 February 2024, 10:56

Відібрав телефон у підлітка: у Житомирі поліцейські затримали причетного до пограбування.Повідомлення про відкрите викрадення майна надійшло до поліції вранці 25 лютого. Менш ніж за добу оперативники кримінальної поліції Житомирського районного управління встановили причетного до злочину. Нині чоловікові повідомлено про підозру в учиненому.

Про це 28 лютого інформує Житомирське районне управління поліції.

«Подія трапилася у середмісті. Тоді до потерпілого, 17-річного жителя Новогуйвинської громади, підійшов незнайомець та зненацька почав висловлювати до нього претензії. Під час спілкування чоловік вдарив юнака долонею, вихопив з рук телефон та пішов геть», - йдеться у повідомленні.

Оперативники кримінальної поліції провели низку розшукових заходів, з’ясували прикмети підозрюваного, перевірили місця можливого збуту викраденого майна та невдовзі встановили причетного до пограбування. Ним виявився 23-річний житомирянин. Правоохоронці з’ясували, що він вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

«Поліцейські розшукали фігуранта за місцем проживання. Встановлено, що викрадений ґаджет він одразу ж продав, тож слідчі вилучали його вже в нового власника», - повідомляють у правоохоронці.

Фото:Житомирське районне управління поліції

Відтак слідчі Житомирського районного управління поліції затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою фізичною особою) КПК України та повідомили йому про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 186 (Грабіж) КК України. Досудове розслідування триває.

Згідно з чинним законодавством відкрите викрадення чужого мана, вчинене в період воєнного стану, карається ув’язненням від 7 до 10 років.

Нагадаємо, 3 лютого у Коростені 41-річний містянин на подвір’ї багатоповерхівки підійшов до 19-річного хлопця й наказав своєму собаці покусати його, погрожуючи зброєю та ножем, відібрав у нього вартісний телефон та ключі. Оперативники райуправління розшукали причетного до нападу. Ним виявився, 41-річний містянин, який в скоєному зізнався та видав викрадені речі, а саме набір ключів та мобільний телефон.

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня 2023 року двоє раніше судимих чоловіків з Житомирської та Херсонської областей напали на 57-річну місцеву жительку у Вінниці: побили, відібрали у неї гроші й мобільний телефон, а потім втекли, покинувши зв’язаною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грабіж телефон житомирянин затримання поліція підліток Житомир  
Матеріали по темі