Місто

Житомирянина, який у січні забив сусідського собаку палицею, судитимуть за двома статтями

28 February 2024, 11:15

Перед судом постане житомирянин за смертельне травмування собаки.

Про це 28 лютого повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«На початку січня 34-річний житель обласного центру жорстоко побив сусідського пса. Отримані травми спричинили загибель чотирилапого. Поліцейські вилучили у чоловіка знаряддя злочину. Нині обвинувальний акт слідчі поліції скерували до суду. Травмовану тварину виявив його господар, який вийшов з житла, почувши шум у подвір’ї. На жаль, від отриманих травм собака невдовзі помер у ветеринарній клініці. У підозрюваного, 34-річного сусіда потерпілого, поліцейські вилучили знаряддя вчинення кримінального правопорушення – палицю з металевим наконечником. Цей предмет, згідно з висновками експертів, є холодною зброєю ударно-дробильної дії. Відтак слідчі Житомирського районного управління поліції інкримінували чоловікові жорстоке поводження з тваринами (ч. 1 ст. 299 КК України) та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 2 ст. 263 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснювала Житомирська окружна прокуратура. Днями матеріали скеровано до суду.

За вчинені діяння обвинуваченому загрожує до 3 років ув’язнення.

Нагадаємо, 1 лютого правоохоронці повідомили про підозру у низці злочинів житомирянину, який до смерті забив сусідського собаку: ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) та ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Як повідомляв Житомир.info, 2 січня у Житомирі 34-річний п’яний чоловік побив палицею собаку сусіда: травмована тварина знаходилась під наглядом ветеринарних лікарів, її стан оцінювали, як тяжкий. 4 січня зооволонтерка повідомила, що собака помер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака жорстоке поводження тварина пес суд житомирянин поліція  
Матеріали по темі