Суспільство

Другий варіант додаткових тренувальних тестів підготували фахівці для учасників НМТ-2024

28 February 2024, 12:19

Фахівці Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) підготували ще один варіант тестів, які можна використати як тренувальні в межах підготовки до національного мультипредметного тесту (НМТ) у 2024 році.

Про це 28 лютого повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

«Минулого тижня ми повідомляли про нові можливості для підготовки потенційних учасників до НМТ-2024, а саме про перший варіант тренувальних тестів, укладених на основі матеріалів, що були використані на реальному тестуванні у 2023 році. Відтепер став доступний ще й другий варіант», - йдеться в повідомленні.

Добірки завдань, упорядковані на основі тестів, що було оприлюднено в розділі 4 тому ІІ офіційного звіту за підсумками НМТ-2023, з української мови, математики, історії України, іноземної мови (англійської, іспанської, німецької, французької), біології, фізики та хімії подано в окремих pdf-файлах та розміщено на платформі «Всеукраїнська школа онлайн».

Щоб скористатися платформою:

  • створіть обліковий запис на ній (якщо ще не зареєстровані);
  • перейдіть до вкладки «Курси» й виберіть навчальний курс для 10 чи 11 класу;
  • відкрийте вкладку «НМТ-2023: другий варіант»;
  • натисніть на «Переглянути курс», а потім — на «Зареєструйтеся» — у такий спосіб ви отримаєте повний доступ до курсу для перегляду й виконання тестових завдань.

«Принагідно нагадаємо: сьогодні (ред. 28 лютого) о 15:00 у прямому етері на YouTube-каналі Українського центру оцінювання якості освіти говоритимемо про важливі питання організації та проведення НМТ у 2024 році. Чим тестування відрізнятиметься від минулорічного, якими будуть зміст та структура предметних тестів, як відбуватиметься реєстрація для участі у вступному випробуванні, коли і де потенційні учасники / учасниці проходитимуть тестування та як визначатимуть результати для вступу — відповіді на ці питання допоможуть зорієнтуватися в інформаційному просторі та налаштуватися на успішне проходження НМТ», - повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, 22 лютого Міністерство освіти та науки затвердило план організації та проведення національного мультипредметного тесту у 2024 році.

З середини лютого для абітурієнтів вже доступні демонстраційні варіанти предметних тестів.

Як повідомляв Житомир.info, 26 вересня 2023 року міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив про те, що НМТ-2024 міститиме 4 предмети. До переліку обов’язкових предметів додано тестування з історії України, яке охоплюватиме лише період XVI - ХХІ ст. Тестування відбуватиметься протягом одного дня із перервою: 2 предмети по 60 хв, перерва і ще 2 предмети по 60 хв. 14 листопада цього ж року журналісти Житомир.info дізнавалися у департаменті освіти Житомирської міської ради, яким буде НМТ у 2024 році та які були найпоширеніші помилки в попередньому тестуванні. 25 січня 2024 року на сайті Українського центру оцінювання якості освіти інформували, що вже затвердили характеристики предметних тестів та схеми нарахування балів. Національний мультипредметний тест для абітурієнтів будуть проводити з 14 травня до 19 липня, а реєстрація розпочнеться 14 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НМТ тестування УЦОЯО тест екзамен освіта навчання учень випускник абітурієнт  
Матеріали по темі