Місто

Як у Житомирі ремонтують дороги після зими та на яких вулицях лататимуть ями

28 February 2024, 13:31

З початку тижня у Житомирі потеплішало, тому комунальники розпочали латати ями.

«Комунальники КП «УАШ» 26 лютого виїхали проводити аварійний, ямковий ремонт у місті. Вибірково на багатьох вулицях є ями, вони сформувалися через нестабільну зиму, на мій погляд. Першочергово беремо вулиці, де є навантаження, а потім вже далі рухаємося. На сьогодні це будуть проспекти, Привокзальний майдан, вул. Вітрука, вул. Івана Сльоти, завтра в планах вул. Корольова, вул. Маликова», – розповідає начальник КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради Андрій Омельчук.

Також в планах такі вулиці: Покровська, Київська, Героїв базару, Новопівнічна, Домбровського, Бориса Тена, Віктора Косенка (колишня Пушкінська), Київське шосе.

Начальник комунального підприємства пояснює, що зараз конкретний обсяг робіт не визначений, а буде відомий після обстеження доріг. Водночас зазначають, скільки витрачають матеріалів під час робіт.

«За день ми використовуємо до 20 тонн асфальтобетону. Мінусова температура не вплине на якість асфальту, бо воно встигне устоятися», - каже Андрій Омельчук.

Працівники розповіли, за якою технологією проводять ремонт.

«Для аварійного ремонту залучена «вітродуйка», бо після зими ями в піску, багато сміття, то ми видуваємо, прочищаємо їх. Потім просушуємо де волога, бо асфальт ще не прогрівся, не та температура. Потім поливаємо емульсією. Далі приїжджає гаряча асфальтобетонна суміш і в темпі потрібно працювати, щоб асфальт не остигав, бо зараз не літо і треба швидше», – пояснює майстер дільниці Дмитро Пічкур.

Нагадаємо, 26 лютого комунальники розпочали аварійний ремонт дороги на вулицях Шевченка, Фещенка-Чопівського та Коцюбинського.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому КП «Управління автомобільних шляхів» оголосило два тендери для ремонтів: на послуги з фрезерування асфальтобетонного покриття з очікуваною вартістю 1 млн грн, загальна площа виконання робіт – 21 тис. кв.м; на послуги асфальтоукладача, будівельної техніки з очікуваною вартістю 1 млн 100 грн, час роботи техніки 438 годин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ремонт дороги асфальт яма комунальник УАШ ямковий ремонт вулиця Омельчук Пічкур  
Матеріали по темі