Події

ДБР завершило розслідування: депутат, який на смерть збив 18-річну дівчину на трасі Житомирського району, має 22 постанови за перевищення швидкості

29 February 2024, 11:19

Правоохоронці завершили розслідування ДТП, у якій народний депутат Андрій Ніколаєнко на смерть збив 18-річну дівчину на трасі поблизу села Березівка Житомирського району.

Про це 29 лютого повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

«ДБР завершило розслідування відносно народного депутата України, який вчинив смертельну ДТП на Житомирщині. Подія трапилась на трасі Київ-Чоп у селі Березівка Житомирського району близько десятої ранку 3 листопада 2023 року. Автомобіль, за кермом якого перебував народний депутат, наїхав на пішохода», - йдеться у повідомленні.

Відео ДБР

Встановлено, що депутат всупереч вимогам ПДР рухався зі столиці до Львова з перевищенням дозволеної швидкості. Зокрема, камери на трасі Київ – Чоп зафіксували перевищення допустимої швидкості від 40 до 50 км/год, у тому числі одна з камер зафіксувала таке перевищення у межах населеного пункту, де сталася трагедія. Це підтвердила й фототехнічна експертиза.

У цей час 18 річна місцева мешканка перебігала проїзну частину в селі. Водій, перевищуючи дозволену швидкість, не вжив достатніх заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу та допустив наїзд на потерпілу. Дівчина від отриманих ушкоджень померла на місці події.

Слідство встановило, що дотримання водієм вимог ПДР щодо руху із допустимою швидкістю не більше 110 км/год та своєчасне гальмування надало б можливість потерпілій залишити межі проїзної частини.

Також стало відомо, що винуватець ДТП систематично притягався до адмін. відповідальності патрульною поліцією за перевищення швидкості, зокрема лише протягом 2022-2023 років щодо нього було винесено 22 постанови.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 3 листопада 2023 року на автодорозі Київ — Чоп на 160 км біля села Березівка сталася ДТП з потерпілими, патрульні інформували про ускладнений рух у напрямку Рівного. Згодом у головному управлінні Нацполіції повідомили, що внаслідок аварії загинула 18-річна дівчина. Справою зайнялися слідчі та ДБР. Пізніше народний депутат Андрій Ніколаєнко прокоментував ДТП за його участю на житомирській трасі. 6 листопада 2023 року пресслужба Державного бюро розслідувань інформувала, що народному депутату повідомили про підозру. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДБР ДТП аварія пішохід депутат народний депутат Ніколаєнко ВО "Батьківщина" 
Матеріали по темі