Політика

За 4,5 роки роботи у Верховній раді мажоритарники від Житомирської області подали більш ніж тисячу законопроєктів

29 February 2024, 12:55

Шість народних депутатів, які на виборах у 2019 році були обрані від мажоритарних округів Житомирської області, за 4,5 роки роботи у Верховній раді сумарно подали понад 1100 законопроєктів, переважно вони були співавторами разом з іншими народними обранцями. Водночас менш ніж третина ініціатив була підтримана в парламенті та стала законодавчими актами.

У кого з мажоритарників від Житомирської області відсоток «прохідності» законопроєктів за весь час депутатства був найбільшим, а хто надавав перевагу кількості над якістю – читайте далі у матеріалі за даними сайту Верховної ради.

Ігор Герасименко (фракція партії «Слуга народу), Житомирський округ №62, член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Всього подано 47 законопроєктів (перший – 9 жовтня 2019 року, останній – 12 лютого 2024 року), чинними актами стали 18 (38%).

Від початку 2024 року Герасименко був ініціатором подання проєкту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення використання земель оборони.

Богдан Кицак (фракція партії «Слуга народу»), Бердичівський округ №63, голова підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері європейської інтеграції Комітету з питань економічного розвитку

Всього подано 262 законопроєктів (перший – 25 жовтня 2019 року, останній – 22 лютого 2024 року), чинними актами стали 75 (29%).

Від початку 2024 року Кицак долучився до семи законопроєктів і один з них був ухвалений Верховною радою – проєкт постанови про Звернення Верховної Ради України до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій та парламентських асамблей у зв’язку з другою річницею повномасштабного збройного вторгнення російської федерації в Україну та десятою річницею протистояння Українського народу збройній агресії російської федерації.

Володимир Арешонков (група «Довіра»), Коростенський округ №64, член Комітету з питань правоохоронної діяльності

Всього подано 188 законопроєктів (перший – 29 жовтня 2019 року, останній – 12 лютого 2024 року), чинними актами стали 45 (24%).

Від початку 2024 року Арешонков став співавтором двох законопроєктів.

Дмитро Костюк (фракція партії «Слуга народу»), Новоград-Волинський округ №65, голова підкомітету з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти Комітету з питань аграрної та земельної політики

Всього подано 53 законопроєкти (перший – 10 жовтня 2019 року, останній – 7 лютого 2024 року), чинними актами стали 13 (25%).

Від початку 2024 року було зареєстровано чотири законопроєкти, в трьох з яких Костюк був співавтором, а один підготував особистопроєкт закону про внесення змін до Закону України «Про політичні партії в Україні» щодо зупинення державного фінансування статутної діяльності політичних партій на період воєнного стану.

Тетяна Грищенко (фракція партії «Слуга народу»), Малинський округ №66, член Комітету з питань аграрної та земельної політики

Всього подано 234 законопроєктів (перший – 1 жовтня 2019 року, останній – 27 лютого 2024 року), чинними актами стали 62 (26%).

Від початку 2024 року Грищенко підписала шість ініційованих іншими нардепами проєктів законів, один з них був ухвалений Верховною радою – проєкт постанови про Звернення Верховної Ради України до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій та парламентських асамблей у зв’язку з другою річницею повномасштабного збройного вторгнення російської федерації в Україну та десятою річницею протистояння Українського народу збройній агресії російської федерації.

Сергій Кузьміних (фракція партії «Слуга народу»), Чуднівський округ №67, голова підкомітету з питань фармації та фармацевтичної діяльності Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування

Всього подано 354 законопроєкти (перший – 5 грудня 2019 року, останній – 28 лютого 2024 року), чинними актами стали 111 (31%).

Від початку 2024 року нардепом подані дев’ять законопроєктів, у восьми він був співавтором, а один підготував особистопроєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону України з метою ухилення від призову на військову службу. Один з дев’яти вже ухвалений Верховною радою – проєкт постанови про Звернення Верховної Ради України до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій та парламентських асамблей у зв’язку з другою річницею повномасштабного збройного вторгнення російської федерації в Україну та десятою річницею протистояння Українського народу збройній агресії російської федерації.

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО досліджував законотворчість народних депутатів за минулий рік: серед нардепів, які подали у 2023 році найбільше законопроєктів, є мажоритарник від Житомирської області Сергій Кузьміних, який зареєстрував за рік 103 проєкти та має один з найменших відсотків «прохідності» - 18%, це друге місце після Георгій Мазурашу.

Як повідомляв Житомир.info, у половини нардепів-мажоритарників від Житомирської області станом на 28 лютого 2024 року збільшилася кількість помічників, найбільше їх у Ігоря Герасименка – 19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нардеп ВР законопроєкт закон Герасименко Грищенко Арешонков Кицак Костюк Кузьміних 
Матеріали по темі