Місто

До дня народження барона де Шодуара в житомирському парку на адмінбудівлі хочуть встановити пам’ятну дошку

1 March 2024, 09:43

Виконавчий комітет Житомирської міської ради надав згоду на встановлення пам’ятної дошки барону Івану Максиміліановичу де Шодуару міському парку.

Рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 1 березня 2024 року.

«Встановлюємо на фасаді будинку КП «Парк», прошу погодити ескіз дошки та місце встановлення. Було на комісії з топоніміки прийняте рішення, відпрацьований сам ескіз дошки та текст, який буде через QR- код», - сказала заступниця директора департаменту містобудування та земельних відносин, головна архітекторка міста Ольга Бронштейн.

Вона зазначила, що дошку хочуть встановити до дня народження барона де Шодуара, який буде 3 березня.

Мер Житомира Сергій Сухомлин поцікавився, коли нарешті буде ухвалене рішення про перейменування парку, головна архітекторка відповіла, що відповідний проєкт рішення вже готовий до сесії, чекають на його розгляд депутатами.

Нагадаємо, 15 лютого на сайті міської ради оприлюднили проєкт рішення сесії про перейменування парку імені Ю.О.Гагаріна на Шодуарівський з урахуванням результатів громадського обговорення.

Як повідомляв Житомир.info, комісія з топоніміки 3 листопада 2023 року розглянула питання про надання нової назви житомирському парку та встановлення пам’ятної дошки барону де Шодуару.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком парк Шодуар пам'ятна дошка Бронштейн  
Матеріали по темі