Місто

Екологи знову виявили незаконно встановлені огорожі на березі Тетерева у Житомирі – вимагають демонтажу

1 March 2024, 11:26

Зафіксовано черговий факт обмеження доступу до річки Тетерів у Житомирі в районі перехрестя вулиці Шпаковської та провулку Політехнічного – матеріали скеровано до міськради.

Про це 1 березня повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«27 лютого 2024 року під час здійснення рейдових заходів, спрямованих на запобігання та виявлення порушень у сфері охорони навколишнього природного середовища, спеціалістами Державної екологічної інспекції Поліського округу здійснено обстеження території в м. Житомирі в районі перехрестя вулиці Шпаковської та провулку Політехнічного. В ході обстеження встановлено, що вздовж чотирьох земельних ділянок встановлені огорожі на відстані від 5 до 41 метрів від урізу води р. Тетерів», - йдеться в повідомленні.

Матеріали за вказаним фактом Інспекцією скеровано на адресу Житомирської міської ради для вжиття заходів реагування на виконання вимог законодавства щодо забезпечення громадянам вільного доступу до води (ч.5 ст. 61 Земельного кодексу України) та демонтажу парканів, встановлених в прибережній смузі річки Тетерів вздовж земельних ділянок, розташованих за вказаною адресою.

Нагадаємо, 21 лютого під час здійснення рейдових заходів провели обстеження земельних ділянок прибережної смуги р. Тетерів (район Гідропарку м. Житомира). В ході обстеження встановлено, що вздовж чотирьох земельних ділянок встановлені огорожі на відстані від 0 до 12 м від урізу води р. Тетерів. Матеріали за вказаним фактом Інспекцією скеровано на адресу Житомирської міської ради для вжиття заходів реагування на виконання вимог законодавства щодо забезпечення громадянам вільного доступу до води (ч. 5 ст. 61 Земельного кодексу України) та демонтажу парканів, встановлених в прибережній смузі річки Тетерів.

Як повідомляв Житомир.info, 18 лютого 2024 року з прибережної зони Тетерева демонтували паркан на вимогу міської ради. Рішення прибрати паркан ухвалили після звернення, яке надійшло на вебресурс «ЕкоЗагроза». Після цього екологи звернулися з вимогою до Житомирської міськради щодо виконання делегованих повноважень щодо забезпечення вільного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколог паркан екоінспекція гідропарк міськрада Держекоінспекція захисна смуга берег річка Тетерів 
Матеріали по темі