Місто

Борг житомирян за тепло становить понад 358 млн грн: підприємство продовжує стягувати гроші через суд

1 March 2024, 13:25

Загальний борг житомирян перед теплокомуненерго складає понад 358 млн грн.

Про це 1 березня повідомляє КП «Житомиртеплокомуненерго».

«Загальний борг населення перед ЖТКЕ наразі становить понад 358 млн грн. Тож продовжуємо претензійно-позовну роботу з боржниками. За минулий рік ми подали до суду 590 позовів про стягнення боргів і 36 в січні цього року. Загальна сума позовних вимог становить понад 24 млн грн. З тими позовами, що були подані у попередні роки суди міста за минулий та початок цього року розглянули та винесли рішення по 1400 справам. 98% рішень ухвалені на користь ЖТКЕ. Документи по них вже були передані виконавцям. Йдеться про боржників, які накопичили боргів на десятки тисяч гривень. Частина з них виїхала за кордон та заробляє гроші здаючи квартири, при цьому не розраховуючись за послуги теплопостачання. Оплата за опалення займає досить велику частину в комунальних платежах, тож ми пішли на зустріч споживачам, які хочуть зробити реструктуризацію боргів. По кожній такій заяві рішення приймається індивідуально, термін договору реструктуризації складає до 3 років. Робота з боржниками - наше зобов'язання полегшувати тягар на міський бюджет, який дотує підприємство через те, що маємо економічно не обгрунтований збитковий тариф. Тож продовжуємо працювати в цьому напрямку», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, станом на кінець вересня 2023 року борги житомирян за тепло складали понад 243 млн грн: тоді підприємству вже вдалося через суд стягнути майже 12 мільйонів.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 22 серпня 2023 року за словами директора «Житомиртеплокомуненерго» серед боржників за тепло було близько 2 тисяч сімей, а недоотримані лише за минулий сезон кошти складали 40 мільйонів гривень. А станом на початок серпня 2023 року «Житомиртеплокомуненерго» продовжувало роботу зі стягнення боргів населення за теплопостачання, які складали майже 269 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиртеплокомуненерго теплокомуненерго борг тепло опалення ЖТКЕ 
Матеріали по темі