Влада

Служба відновлення готова платити майже 2,5 млн грн за дворічне утримання 8 ліфтів на трасі М-06 у Житомирській області

1 March 2024, 15:14

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області оголосила тендер на утримання впродовж двох років ліфтів, що призначені для користування особами з обмеженими можливостями.

Оголошення про закупівлю оприлюднили в системі «Прозорро» 29 лютого.

Очікувана вартість послуги з експлуатаційного утримання автомобільної дороги загального користування державного значення М-06 Київ – Чоп в межах Житомирської області (утримання ліфтів, що призначені для користування особами з обмеженими можливостями) протягом 24 місяців – 2 млн 426 тис. 176 грн. Торги заплановані на 11 березня 2024 року, послуги мають надаватися до 28 лютого 2026 року.

В коментарі Житомир.info Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області 1 березня пояснила, що мова йде про утримання 8 ліфтів в наземних мостових переходах над дорогою міжнародного значення, що призначені для користування особами з обмеженими можливостями та дають їм змогу безперешкодно потрапити з одного боку дороги на інший.

«Такі види транспорту побудовані на міжнародній дорозі під час її ремонту до «Євро-2012», тобто вже близько 12 років ліфти експлуатуються з мінімальними затратами та без належних відновлювальних робіт. Окрім зношеності певних механізмів, що в будь-який час можуть вийти з ладу та загрожувати безпеці користувачів, чималої шкоди завдає й вандалізм. Про ці випадки Службою відновлення в установленому порядку було повідомлено територіальні підрозділи поліції. Незважаючи на передбачену суму в оголошенні про державну закупівлю послуг, фактичні витрати будуть залежати від фінансової спроможності Державного бюджету та від необхідності виконання робіт», - зазначили в обласній Службі відновлення.

Після укладення договору у першу чергу будуть виконуватися роботи, від яких залежить безпека користувачів ліфтів, а саме: комплекс робіт з технічного обслуговування ліфтів, лагодження аварійного зв’язку та регламентні послуги – заміна канатів, плати приводу дверей кабіни ліфта, заміна роликів дверей кабіни, обмежувачів швидкості, акумуляторних літійних батарей та ін. Оплата робіт буде здійснюватись лише після фактичного їх виконання.

«Ліфти в надземних мостових переходах над дорогою міжнародного значення М-06 Київ – Чоп – це чи не єдина можливість перейти дорогу для маломобільних громадян та всіх потребуючих. У роботі керуємось національною стратегією зі створення безбар’єрного простору в Україні, що була розроблена за ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання Указу Президента України від 3 грудня 2020 року «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні», наголосили в Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

Нагадаємо, наприкінці лютого Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області проводила аварійний ямковий ремонт на державних дорогах.

Як повідомляв Житомир.info, Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури Кабмін 23 лютого 2024 року віддав залишок коштів спеціального фонду державного бюджету у сумі 17 млрд 104 млн 779,5 тис. грн: Житомирській області, зокрема, передбачено 15,3 млн грн на два довоєнні дорожні проєкти «Великого будівництва».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер ліфт САД закупівля перехід М06 Служба відновлення 
Матеріали по темі