Новини компаній

Ігрові ноутбуки: відмінні риси та параметри

1 March 2024, 15:14

Поява нових технологій дозволяє покращити наявні пристрої та девайси. Одне з таких покращень – це перетворення звичайного ноутбука на ігровий гаджет, що дозволить без проблем активувати велику кількість ігор і насолоджуватися красивою картинкою на екрані. Такий ноутбук матиме багато унікальних особливостей і правила вибору потрібно враховувати з особливою увагою.


Переваг у ПК чимало, але іноді геймерам потрібно подорожувати, вирушати у відрядження або банально немає місця для встановлення персонального комп'ютера. У цьому випадку врятує ігровий ноутбук, який має покращені параметри та характеристики. Потрібно лише визначитися з ними та зробити вибір на користь конкретного виробника.

Вибір ігрових ноутбуків

Пристрої залишаються мобільними, компактними та практичними у використанні, але їх характеристики суттєво вищі. Кожну з характеристик слід розглядати окремо:

  • Дисплей. Трапляються моделі з діагоналлю від 14 до 18 дюймів і чим більше, тим краще. Мінімальною оптимальною роздільною здатністю буде 1920*1080 пікселів, але найкраще більше. Частота оновлення щонайменше 60-80, але в ідеалі 144 ГГц;
  • Процесор. Найчастіше встановлюється Intel Core i5, i7, i9 чи AMD на 4 і більше ядер. Тактова частота як мінімум 2 ГГц, але краще щоб було більше;
  • Оперативна пам'ять. Геймерські моделі повинні мати щонайменше 16 Гб, щоб із комфортом запускалися всі ігри та програми;
  • Жорсткий диск. Обов'язковою є наявність SSD, забезпечуючи високу швидкість завантаження інформації;
  • Відеокарта. Оптимальним варіантом для ігор буде nVidia GeForce GTX 1660 та вище.

Не зайвим буде оцінити автономну роботу, якість роботи вбудованих динаміків та багато іншого. Виробники намагаються не робити ігрові моделі ноутбуків нудними, тому є гарне оформлення за певною тематикою.

Умови експлуатації

У стаціонарних умовах бажано використовувати підставку з додатковим охолодженням, тому що такі ноутбуки дуже нагріваються. Додатково охолодження попереджає знос основних компонентів. Іноді необхідно піддавати ноутбук чистці та заміні термопасти, що також позитивно позначиться на температурних режимах.

Виробники ноутбуків

Подібні аксесуари випускаються компаніями MSI, Dell, Asus, Acer, Lenovo, Xiaomi та іншими брендами. Деякі з них мають спеціальні серії ігрових ноутбуків у особливому виконанні та з діагоналлю екрану 17,3 дюймів. Загалом це високотехнологічні апарати, здатні подарувати емоції як під час перегляду фільмів, так і при активації ігор.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ноутбук 
Матеріали по темі