Суспільство

Як репетитору англійської зрозуміти і вирішити проблеми учня

1 March 2024, 17:09

Англійська мова – один з найважливіших шкільних предметів, який далеко не всім учням дається легко. У багатьох на певному етапі вивчення з'являється необхідність додаткових індивідуальних занять. Така потреба часто виникає і в дорослих людей, які не отримали якісних знань з цього предмету в школі й починають його вивчати в старшому віці. Саме тому хороший репетитор з англійської має значний попит серед учнів різного віку. Під час пошуку репетитора люди значну увагу звертають на компетенцію педагога, вміння зрозуміти й розв'язати проблему, яка не дозволяє вивчити англійську мову. Репетитор з Англійської мови — індивідуальні уроки англійської на BUKI

Які проблеми можуть виникати в учня під час вивчення англійської мови

Англійська мова є обов’язковим предметом у школі, проте в загальноосвітніх навчальних закладах їй відведено не так багато годин. Вчителю приходиться викладати матеріал стисло, деякі теми віддавати на самостійне опрацювання, переходити що уроку до нового матеріалу. Цього вимагає навчальна програма.

Не всі учні встигають опрацьовувати весь матеріал якісно, з часом з'являються прогалини в знаннях. Це і є основна проблема у вивченні англійської, яка спонукає батьків до пошуку репетитора. Бо саме вона найчастіше не дозволяє дитині вивчити мову на високому рівні, тягнучи за собою багато інших дрібних проблем.

Хороший репетитор може швидко визначити проблеми учня у вивченні англійської та допомогти йому подолати їх. Проте педагогу важливо пам’ятати, що на засвоєння матеріалу під час індивідуальних занять також впливають різні фактори, відволікаючи від навчання або стимулюючи інтерес до нього.

Що впливає на якість засвоєння матеріалу учнем

На якість засвоєння матеріалу з англійської під час занять з репетитором впливають наступні фактори:

  • вміння налагодити контакт з учнем, психологічний комфорт дитини під час спілкування з педагогом;
  • професійний рівень, кваліфікація вчителя;
  • методики, які використовує репетитор під час індивідуальних уроків;
  • можливість забезпечити учневі комфортні умови для навчання (це стосується скоріш занять в онлайн форматі);
  • якість комп’ютерної техніки й швидкість інтернет-з’єднання.

Також значний вплив має невпевненість учня у своїх можливостях вивчити мову, наявність у нього мовних бар’єрів в тому числі через критику вчителя в школі стосовно його вимови. Педагог має створити умови, при яких дитина повірить у себе, у свої здібності та буде з радістю займатись англійською мовою. Проте це зробити не просто, особливо репетитору-початківцю.

Як репетитору зрозуміти потреби та розв'язати проблеми учня під час вивчення англійської

Репетитор – це професіонал, який крім профільних знань з предмета володіє ефективними методиками, педмайстерністю, знаннями з вікової психології вміє аналізувати, визначати проблеми учня та ефективно їх вирішувати. Проте не завжди легко зрозуміти, що саме призводить до поганих результатів у вивченні англійської. Крім основної проблеми – поверхневого вивчення більшості тем у школі, причиною поганого засвоєння мови можуть стати:

  • відсутність інтересу;
  • брак концентрації уваги;
  • тривога дитини, страх не впоратись з завданням, яке їй здається важким;
  • конфлікти з вчителем у школі.

Зважаючи на ці поширені причини, які не дозволяють дитині якісно вивчати англійську репетитор повинен вибудовувати ефективну систему навчання. В першу чергу:

  • вибирати методики викладання матеріалу відповідно до віку і початкових знань;
  • чергувати різні візуальні матеріали, щоб дитині не ставало скучно на заняттях;
  • працювати з учнем у зручному для нього ритмі;
  • уважно слухати учня, враховувати індивідуальні побажання стосовно особливостей навчання, тем, на які він хоче звернути особливу увагу;
  • змінювати методики при відсутності бажаного результату;
  • завдання, які здаються дитині складними, розбивати на декілька легких, щоб було психологічно комфортніше їх виконувати або працювати над ними деякий час спільно, допомагати знаходити рішення.

Ці моменти допоможуть налагодити з учнем ефективну співпрацю та крок за кроком йти до вдосконалення його англійської мови. Важливо подбати про психологічний комфорт під час занять. Якщо дитині буде емоційно добре на уроках, вона побачить результати своєї праці – англійська даватиметься їй легше і вона з великим задоволенням буде займатись з вами.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: репетитор англійська мова  
Матеріали по темі