Події

Поліція завершила розслідування щодо 24-річного житомирянина, причетного до крадіжок і шахрайства, йому загрожує до 8 років тюрми

2 March 2024, 10:49

Поліцейські Житомирського районного управління встановили причетність 24-річного чоловіка щонайменше до 5 кримінальних правопорушень, серед викраденого – інструменти, авто обладнання та гаджет.

Про це 2 березня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Зокрема, на початку січня він поцупив електроінструмент та кабелі з недобудови у селі Вересах. Щоб зайти до будинку, чоловік скористався ключем, необачно залишеним у сховку власниками. За кілька днів після цього чоловік, намагаючись вразити дівчат, придбав у двох продавчинь 15 повітряних куль зі світлодіодною підсвіткою за 1 500 гривень. Однак за свій подарунок він розрахувався сувенірними купюрами. Продавчині через сутінки не одразу помітили підміну, а, виявивши ошуканство, одразу ж повідомили поліцію. Окрім цього слідчі зібрали докази причетності чоловіка ще до двох крадіжок. В одному випадку він забрав акумулятор з ВАЗівки, припаркованої у дворі багатоповерхівки, в іншому – ґаджет з супермаркету електроніки. Загальна сума збитків, спричинених потерпілим, сягає 20 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що чоловік раніше був засуджений за майнові злочини. Під час слідчих дій поліцейські вилучили у фігуранта частину викраденого майна, іншу ж він вже встиг продати. Чоловік визнав свою провину в учиненому.

Відтак на підставі зібраних доказів слідчі Житомирського райуправління повідомили чоловікові про підозру в учиненні крадіжок (ч. 4 ст. 185 КК України) та шахрайства (ч. 2 ст. 190 КК України). За ініціативою правоохоронців судом йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Після завершення необхідних процесуальних дій обвинувальний акт у провадженні було скеровано до суду. За вчинені правопорушення обвинуваченому загрожує до 8 років ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, у Бердичеві поліція затримала двох братів з Вінницької області, які в ніч з 27 на 29 лютого 2024 року намагалися обікрасти крамницю в райцентрі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка шахрайство поліція гаджет  
Матеріали по темі