Події

Шахраї ошукали двох жителів Житомирської області, які хотіли придбати гуртом тюльпани: втратили понад 28,5 тис. грн

4 March 2024, 16:05

Жителька Коростеня хотіла придбати гуртом тюльпани в соцмережі «Instagram» й переказала шахраям понад 23 тисячі гривень.

Про це 4 березня повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«У шахрайську пастку потрапила 29-річна жителька м. Коростеня. У своїй заяві до поліції вона зазначила, що хотіла придбати квіти для торгівлі. Отримавши оплату, продавець заблокував її контакти. Поліцейським заявниця розповіла, що 1 березня в соціальній мережі «Instagram» знайшла сторінку гуртової торгівлі квітами. У листуванні «флорист» запропонував тюльпани за вкрай вигідною ціною. Жінка без вагань замовила 1600 рослин та сплатила понад 23 000 гривень, які відразу перерахувала на вказану співрозмовником банківську картку», - йдеться у повідомленні.

А у Бердичеві 28-річний чоловік таким чином купував цибулини тюльпанів, які мали б надійти 1 березня. Тож «за реквізитами» переказав 5 500 гривень

В обох випадках ні товару, ні повернення власних коштів покупці не дочекалася, натомість – зв'язок з «продавцями» обірвався.

Відтак, дізнавачі Коростенського райуправління та Бердичівського районного відділу поліції розпочали розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України, у межах яких встановлюють причетних до правопорушень осіб.

Поліцейські вкотре наголошують:

  • не здійснюйте повну оплату чи передоплату за товар, якщо не отримуєте жодних офіційних гарантій;
  • перевіряйте відгуки про продавця;
  • остерігайтесь занадто низької вартості товару – часто це ознака шахрайства;
  • користуйтеся послугою «накладений платіж»;
  • здійснюйте оплату замовлення на розрахунковий рахунок ФОП.

Нагадаємо, 1 березня пресслужба Звягельського районного відділу поліції повідомила про те, що жительку Баранівської громади судитимуть за ошуканства понад 20 людей. Вона розміщувала фейкові дописи про продаж жіночого одягу, а, отримавши передоплату за замовлення, блокувала покупців.

Як повідомляв Житомир.info, 25 січня 2024 року у Новоград-Волинському міськрайонному суді інформували, що тридцятирічна жителька м. Баранівки, використовуючи мережу “Facebook”, під вигаданим ім’ям розміщувала неправдиві оголошення про продаж жіночого одягу, брала з клієнтів передоплату та блокувала їх. Таким чином, від шахрайських дій правопорушниці постраждали 14 людей. Жінці присудили рік іспитового терміну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрай шахрайство гроші тюльпан квітка свято Instagram соцмережа 
Матеріали по темі