Події

На трасі у Житомирському районі з напівпричепа вантажівки MAN випав величезний камінь, який ненадійно закріпили

4 March 2024, 17:06

На трасі Київ-Чоп у Житомирському районі 4 березня з напівпричепа вантажівки MAN випав величезний камінь. Подія сталася поблизу Коростишівської об’їзної.

Патрульна поліція Житомирської області повідомляє, що неправильно розміщений та ненадійно закріплений вантаж призвів до ДТП.

«Сьогодні, на автодорозі М-06 Київ — Чоп, сталася автопригода без потерпілих. Патрульні на місці події встановили, що водій керуючи вантажівкою MAN з напівпричепом Krone, перевозив вантаж (камінь), який не був надійно закріплений, в результаті чого випав на дорожнє полотно. Інспектори під час перевірки документів у водія, виявили відсутність протоколу технічного огляду на транспортний засіб», - йдеться в повідомленні.


Фото: патрульна поліція Житомирської області

Згідно з ПДР, для забезпечення безпеки дорожнього руху кожен водій зобов’язаний:

  • перед виїздом перевірити та забезпечити технічно справний стан і комплектність транспортного засобу, правильність розміщення та кріплення вантажу;
  • бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі.

«Отже, на водія вантажівки патрульні склали адмінматеріали за ч. 1 ст. 139 (Пошкодження автомобільних доріг, вулиць тощо), ч. 3 ст. 121 (Керування водієм автомобілем, що підлягає обов'язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов) та ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) КУпАП», - підсумовують правоохоронці.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що камінь випав на 109 км дороги Київ-Чоп, на Коростишівській об’їзній.

Як повідомляв Житомир.info, подібна ДТП сталася 29 вересня 2023 року на трасі біля Оліївки. Того дня, зі слів очевидців, з автівки випав величезний камінь (граніт), оскільки водій вантажівки намагався загальмувати, щоб не зіткнутися з зустрічною автівкою. Попередньо, це і стало причиною автопригоди. На місці події працювали правоохоронці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП камінь вантаж об'їзна патрульний траса Коростишів  
Матеріали по темі