Події

СБУ викрила жительку Житомирської області, яка стверджувала, що путін визволить Україну та заперечувала обстріли міст

5 March 2024, 09:51

СБУ викрила жительку Радомишля, яка публічно підтримувала військові дії путіна в Україні.

Про це 5 березня повідомила пресслужба управління СБ України в Житомирській області.

«На Житомирщині Служба безпеки продовжує викривати та притягувати до кримінальної відповідальності прибічників збройної агресії російської федерації проти України. Серед викритих на ворожій пропаганді – 43-річна безробітна уродженка Сумщини. Шанувальниця країни-агресора тривалий час проживала у росії. Повернувшись до України ще до повномасштабного вторгнення, вона оселилася у Радомишлі (Житомирський район). Жінка, маючи антиукраїнські погляди, які тільки посилилися упродовж років життя у рф, неодноразово нав’язувала мешканцям містечка своє «бачення» політичних подій у світі та в Україні», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, спілкуючись із сусідами та знайомими, зловмисниця повністю схвалювала військові дії путіна на території нашої держави. Вона агресивно стверджувала присутнім, що «найближчим часом він звільнить Україну від бандерівців, прибере фашистську владу, а сам буде тут володарювати». Для цього нібито у росії вже мобілізовано достатньо чоловіків. Хоча у разі потреби прихильниця кремля готова була відправити на фронт власних дітей – воювати на боці окупантів.

Жінка активно насаджувала класичні пропагандистські шаблони і щодо тимчасово окупованого Криму, який, з її слів, теж вже 40 років як російський.

Також фігурантка привселюдно заперечувала обстріли ворогом Харкова, звірства у Бучі та Ірпіні, переконуючи, що ці міста нібито ніхто не чіпав. З її слів, це все «пропаганда українського телебачення, яка націлена на бандерівців-телеглядачів».

На підставі зібраних доказів та висновків експертів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру в умисному виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, виправдовуванні тимчасової окупації частини території нашої держави, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.436-2 Кримінального кодексу України.

Нараді досудове розслідування завершено, матеріали скеровано до суду.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 28 лютого управління СБУ у Житомирській області повідомила про те, що на Житомирщині викрили чергову прихильницю держави-агресорки, яка поширювала у забороненій соцмережі проросійський контент.

Як повідомляв Житомир.info, 14 лютого 2024 року пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду повідомила про початок розгляду справи 68-річної жительки Звягеля, яка поширювала матеріали про виправдовування збройної агресії рф проти України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ колаборант агітація глорифікація війна рф Радомишль 
Матеріали по темі