Влада

Мер закликав військових зі статусом ВПО звертатися до міськради для отримання квартир у Житомирі

6 March 2024, 10:02

У Житомирі військові зі статусом ВПО, які винаймають житло, мають можливість стати в чергу та отримати квартири.

Про це 6 березня на засіданні міськвиконкому розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Сьогодні ще раз є можливість на виконкомі звернутися до житомирян, я вже їх так називаю, до людей, які мають статус ВПО, військові, які переїхали до Житомира, сім’ї наймають тут житло, є можливість стати на чергу та отримати квартири. На сьогодні в нас невелика кількість військових вже оформили документи, ми формуємо цю чергу. Завдяки тому, що Кабмін змінив постанову і пріоритет дали військовим і тим, хто втратив житло, у нас є можливість здачі об’єкта в експлуатацію, тому прохання всім, хто має знайомих – повідомляти їм, а самим військовим зі статусом ВПО, звертатися до міськради для того, щоб ми сформували чергу і люди мали можливість отримати це житло», - зазначив міський голова.

Також Сухомлин додав, що наразі на чергу за квартирами стали лише 24 родини.

«Наразі є списки від десантно-штурмових військ по всіх бригадах, і там понад сотня сімей, а в нас на чергу стали лише 24 родини. Потрібно їх знайти та оформити документи. Я розумію, що хлопцям зараз не до цього, але для них теж треба зробити якусь роботу», - сказав мер.

Нагадаємо, за 2023 рік понад 180 родин військовослужбовців Житомирщини отримали сертифікати на придбання квартир. Зокрема, 130 родин з Житомирської територіальної громади отримали компенсації на суму 251, 2 мільйонів гривень. Також, 52 родини зі Звягельської територіальної громади, отримавши суму 54,4 мільйона гривень на придбання житла

Як повідомляв Житомир.info, станом на 5 грудня 2023 року майже 2000 ветеранів та членів їхніх сімей отримали кошти для придбання власного житла за чотирма програмами Мінветеранів. Як отримати компенсацію на придбання житла: хто має право, куди звертатися, перелік документів читайте ТУТ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий квартира житло ВПО переселенець військовослужбовець захисник мер виконком міський голова Сухомлин 
Матеріали по темі