Суспільство

У райцентрі Житомирської області люди вийшли до міської ради на мітинг проти скасування чорнобильських виплат та перекрили трасу

6 March 2024, 14:57

Сьогодні у Коростені люди зібралися на мітинг проти скасування чорнобильських виплат.

Про це 6 березня на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба Коростенської міської ради.

«В Коростені проходить мітинг, на якому люди вимагають не перераховувати чорнобильські доплати до пенсії. Міський голова звернувся до мітингувальників з тим, що влада працює над вирішенням питання, є вже напрацювання: звернення до Конституційного суду і вирішити питання можна лише разом в єдності. Є вже звернення сесії міської ради до Президента, ВР, КМУ, створена робоча група, яка веде перемовини з ПФУ і виконавчою службою. На жаль, вирішення цих питань не є в компетенції органів місцевого самоврядування. Офіційних повідомлень про проведення мітингу до міської ради не надходило», - йдеться у повідомленні.

Про події в Коростені також написала директорка КП КМР «Коростеньмедіа» Світлана Барановська. Авторка допису зазначила, що сотні людей вийшли до стін міської ради з приводу зняття чорнобильських доплат - замість 13 тис. грн люди вже другий місяць отримують 3 200 грн доплати до пенсії.

Відео зі сторінки у фейсбуці Світлани Барановської

Окрім цього, Світлана Барановська повідомила про сутичку з поліцією та про те, що одній з учасниць мітингу викликали «швидку».

«У Коростені під час чорнобильського мітингу, що проходив на центральній площі біля міськради 6 березня, пенсіонери влаштували бійку з поліцією, а одній жіночці стало зле і викликали швидку… Люди скаржаться, що внаслідок аварії на ЧАЕС мають погане здоровʼя, а державі на них наплювати і нехай урядовці знімуть гроші в себе», - йдеться у повідомленні.

О 14:53 у місцевій групі на фейсбуці Ігор Дайнека повідомив про те, що мітингувальники перекрили рух транспорту на трасі Київ - Варшава.


Скриншот з допису у фейсбуці

Як повідомляв Житомир.info, 3 липня 2023 року жителі Коростеня зібралися на мітинг з вимогою не виключати місто з переліку населених пунктів, які входять до «чорнобильської зони».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мітинг чорнобильські виплати виплата гроші ЧАЕС Коростень 
Матеріали по темі