Влада

Житомирська обласна рада хоче доплачувати керівниці філармонії надбавку за вислугу років та «персональну надбавку»

6 March 2024, 15:44

Житомирська обласна рада хоче внести зміни у контракти з керівниками комунальних підприємств,

До чергової сесії на сайті облради станом на 15:00 6 березня оприлюднені десять таких проєктів рішень.

Майже всі зміни стосуються пункту «Права та обов’язки сторін», лише в одному додатку до проєкту рішення мова йде про пункт «Умови матеріального забезпечення керівника». Запропоновані зміни стосуються заробітної плати керівниці КП «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» Тетяни Руденької.

«Внести зміни у контракт від 17.08.2023 з генеральним директором комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» Житомирської обласної ради Руденькою Т.М. шляхом укладення додаткової угоди, яка є його невід’ємною частиною», - йдеться в оприлюдненому 6 березня проєкті рішення сесії.

Нижче – запропоновані зміни до контракту стосуються виплати надбавки за вислугу років та «персональної надбавки у розмірі 3,85 мінімальних заробітних плат»:

Абзац другий пункту 15 розділу ІІІ «Умови матеріального забезпечення керівника» доповнити наступними підпунктами:

«г) надбавки за вислугу років – щомісячно у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) відповідно до вимог чинного законодавства України;

ґ) персональної надбавки у розмірі 3,85 мінімальних заробітних плат, передбачених чинним законодавством України, враховуючи великий обсяг робіт у творчій та виробничій діяльності очолюваного підприємства, за вагомий внесок у розвиток музично-концертної діяльності, значну популяризацію серед широких верств населення Житомирської області, в Україні та за кордоном кращих творів класичного світового і національного надбання, сучасних авторів, високий професіоналізм виконавської майстерності.».

Пункт 16 розділу ІІІ «Умови матеріального забезпечення керівника» викласти у такій редакції:

«16.У випадку належного виконання умов контракту, Керівникові виплачується премія за погодженням з Управлінням культури та туризму облдержадміністрації та в межах фонду оплати праці підприємства.

У разі допущення на підприємстві нещасного випадку зі смертельним наслідком з вини підприємства, премія Керівникові не нараховується.

Премія не нараховується також у разі невиконання Керівником умов цього контракту, в тому числі, але не виключно:

- за наявності заборгованості із заробітної плати більше двох місяців;

- за невчасне подання звітності Наглядовій раді (у разі створення) та Органу управління майном;

- за невиконання рішень обласної ради щодо управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, розпоряджень голови обласної ради тощо.»

Нагадаємо, чоловік керівниці обласної філармонії – Андрій Руденький, виконавчий директор ТОВ «АЛЕНРУД», який зараз є депутатом Житомирської обласної ради від партії «Слуга народу», а у 2015 році був обраний депутатом Житомирської облради від Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

В декларації Андрія Руденького за 2022 рік зазначено, що він отримав за рік 117 тис. 764 грн зарплати, Тетяна Руденька отримала 208 тис. 587 грн зарплати за основним місцем роботи і ще 26 тис. 516 грн за сумісництвом. Станом на 1 січня у декларанта було готівкою 200 тис. гривень та 15 тис. доларів, у Тетяни Руденької – 250 тис. гривень і 8 тис. доларів та ще 203 тис. 258 грн на банківському рахунку.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії 18 грудня 2018 року депутати облради проголосували за призначення Тетяни Руденької на посаду генерального директора КП «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» на 5 років, до 15 грудня 2023 року, потім контракт з нею продовжили. На місцевих виборах 2020 року Тетяна Руденька балотувалася в депутати Житомирської міської ради від партії «Слуга народу».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Руденька зарплата надбавка філармонія контракт обласна філармонія 
Матеріали по темі