Події

Водійці, яка влітку в селі Житомирської області на смерть збила 23-річну велосипедистку, присудили 2 роки іспитового

7 March 2024, 11:31

Водійці, яка в серпні 2023 року у Романівці на смерть збила велосипедистку, призначили два роки іспитового терміну та позбавили прав.

Про це 7 березня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський суд завершив розгляд кримінального провадження про резонансну ДТП у селі Романівці, у якій загинула велосипедистка. Суд ухвалив вирок, яким визнав водійку позашляховика винною у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої (ч. 2 ст. 286 КК України). Призначене покарання – чотири роки позбавлення волі з випробуванням два роки іспитового строку. Також суд позбавив обвинувачену права керування строком на два роки», - йдеться у повідомленні.

У ході судового розгляду суд встановив, що подія сталася у серпні 2023-го року у селі Романівці. Обвинувачена 32-річна бердичівлянка, керуючи позашляховиком «Mitsubishi Pajero», рухаючись по дорозі, не дотрималася дистанції та бічного інтервалу, проявила неуважність, безпечність, перевищила швидкість, встановлену для руху у населених пунктах, в результаті чого скоїла наїзд на велосипедистку, яка їхала у попутному напрямку. Внаслідок ДТП потерпіла отримала травми, від яких померла на місці аварії.

Обвинувачена повністю визнала свою вину та пояснила, що ДТП сталася, коли вона обганяла велосипедистку, яка рухалася по центру правої смуги дороги. Водійка щиро каялася, просила вибачення у матері загиблої, добровільно компенсувала усі витрати на поховання та відшкодувала шкоду, про яку потерпіла заявила у цивільному позові. Експертиза встановила, що на момент аварії водійка була тверезою.

Призначаючи вид та міру покарання, суд, серед іншого, врахував, що обвинувачена раніше несудима, вчинила тяжкий необережний злочин, має на утриманні малолітню дитину, яка має складні захворювання. Також суд узяв до уваги,що потерпіла просила суворо не карати обвинувачену.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному суді протягом 30 днів. Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/6842/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

Як повідомляв Житомир.info, 20 серпня 2023 року у с. Романівці Бердичівської громади сталася ДТП. Водійка автомобіля Mitsubishi Pajero збила велосипедистку, яка прямувала у попутному напрямку. Від отриманих травм водійка двоколісника, 23-річна місцева жителька, загинула на місці події.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок ДТП Романівка велосипедистка іспитовий термін 
Матеріали по темі