Місто

Переваги та проблеми простору Замкової гори: житомирян запрошують на презентацію результатів дослідження думки містян

7 March 2024, 12:28

У Житомирі презентують результати дослідження думки громадськості щодо проблем та переваг простору Замкової гори. Результати презентують 12 березня о 16:00 в режимі онлайн у Microsoft Teams за посиланням: https://bit.ly/3v0mhX4.

Про це 7 березня повідомляє Житомирська міська рада.

«Дослідження проводилось у грудні 2023 року серед 485 респондентів з метою вивчення ставлення містян до простору Замкової гори, оскільки це історична частина міста, яка має велику екологічну, туристичну, культурну і соціальну цінність. Опитування є продовженням Урбаншколи на основі дослідження простору Замкової гори в межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ». Його задача – зрозуміти, які зі знахідок аналізу Урбаншколи справді відгукуються мешканцям/-кам, а які є лише дослідницькими артефактами і не потребують уваги в подальшому опрацюванні теми, що дозволить сформувати спільне бачення і врахування конструктивних ідей від мешканців міста щодо майбутнього цього простору. Після обговорень з громадою та доопрацювання, концепцію безоплатно передадуть Житомирській міській раді для можливості використання в подальшому на розсуд місцевих департаментів та управлінь», - йдеться в повідомленні.

У міськраді нагадують, що 22-24 вересня 2023 року Житомирська міська рада та проєкт «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» провели Урбаншколу, під час якої активні житомиряни та житомирянки, архітектори, експерти з міського планування, географії, екології та соціології вчилися проводити комплексне дослідження історії, простору та соціальних відносин міських територій.

Об’єктом дослідження став парк та прилеглі до нього квартали житомирської Замкової гори.

Також у міськраді розповіли, з яких джерел фінансується проєкт.

«Проведення дослідження та розробка концепції Замкової гори не використовує ресурси міського бюджету, а проходить в межах німецько-швейцарського проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки урядів Німеччини і Швейцарії», - йдеться у поясненні.

Нагадаємо, 9 грудня Житомирська міська рада повідомила про опитування для створення майбутньої архітектурної концепції Замкової гори. А 14 грудня містян запрошували на відкриту презентацію та обговорення результатів урбаністичного дослідження території Замкової гори.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Замкова гора обговорення презентація концепція урбаншкола дослідження 
Матеріали по темі