Події

Гастротур за рахунок закладів: у Коростені житомирянин замовляв дорогі обіди і йшов «покурити», не розрахувавшись

7 March 2024, 14:40

Днями правоохоронці отримали звернення від трьох закладів харчування з Коростеня, які ошукав 33-річний житомирянин – чоловік робив вартісні замовлення і не розраховувався за них. Сума збитків – понад 6 тис. грн.

Про це 7 березня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на Коростенське районне управління поліції.

«Днями до поліції надійшло кілька звернень від представників ресторанів та кафе районного центру. Всі вони повідомляли про однакові інциденти: невідомий чоловік, зробивши вартісне замовлення та попоївши, йшов, не оплативши рахунок. Загалом він завдав збитків на понад 6 тисяч гривень. Оперативники кримінальної поліції встановили особу цього відвідувача. Розшуканий ними 33-річний житомирянин визнав провину. Свої вчинки виправдовував тим, що він безробітній, відтак та не мав грошей на оплату рахунків. Щоразу, обравши кілька вартісних позицій з меню та ситно пообідавши, він виходив із закладу нібито покурити, та йшов геть. Загалом таким чином він ошукав працівників трьох закладів харчування м. Коростеня», - йдеться в повідомленні.

Дізнавачі райуправління поліції розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України.

За вчинене фігуранту загрожує покарання у вигляді штрафу від 2 000 до 3 000 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 200 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, поліція завершила розслідування щодо 24-річного житомирянина, причетного до крадіжок і шахрайства, йому загрожує до 8 років тюрми. Зокрема, на початку січня 2024 року він поцупив електроінструмент та кабелі з недобудови у селі Вересах. За кілька днів після цього чоловік, намагаючись вразити дівчат, придбав у двох продавчинь 15 повітряних куль зі світлодіодною підсвіткою за 1 500 гривень. Однак за свій подарунок він розрахувався сувенірними купюрами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гастротур шахрай шахрайство Коростень кафе ресторан 
Матеріали по темі