Влада

Депутати проголосували за поділ земельної ділянки Центрального стадіону у Житомирі, колишній голова ОДА був проти

7 March 2024, 15:05

Земельну ділянку загальною площею 4,5614 га, яка розташована за адресою: м. Житомир, вул. Фещенка-Чопівського, 18 і має цільове призначення «для будівництва та обслуговування об'єктів фізичної культури і спорту», розділили на дві – 1,1107 га та 3,4507 га, без зміни їх цільового призначення.

Таке рішення ухвалили на черговій сесії Житомирської обласної ради 7 березня 2024 року

«На розгляд виноситься проєкт рішення щодо надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки нашим комунальним закладом школа з легкої атлетики: за їхнім зверненням, яке надійшло у Житомирську обласну раду, розроблений зазначений проєкт рішення. Дана земельна ділянка перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області та в постійному користуванні зазначеної комунальної установи (Житомирська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з легкої атлетики). Мета – футбольний клуб «Полісся» в подальшому планує звертатися до Житомирської обласної ради щодо оренди зазначеної земельної ділянки», - пояснив в.о. начальника управління майном облради Роман Сечін.

Проти цього виступив колишній голова ОДА, депутат облради Ігор Гундич.

«Я нікого не буду агітувати як голосувати, вислухавши мене ви самі зробите висновок і проголосуєте. Все дуже просто: спочатку з’являється на бюджеті комісії ініціатива – давайте візьмемо вхідну групу (Центрального стадіону) і туалет й переведемо з об’єктів І типу в об’єкти ІІ типу (оренди), на запитання «для чого» кажуть – в нас серйозні плати, хочемо там Лігу Європи, Лігу чемпіонів, треба це все привести у порядок. Тільки ми проголосували за це на бюджетній комісії, і вже 19 лютого є договір між футбольним клубом «Полісся» і Житомирською обласною радою чи управління майна про оренду туалету і вхідної групи. А на цю сесію ми вже говоримо про розподіл ділянки. Мені кажуть, що там буде фан-зона, там буде парковка – я нічого не маю проти цього, але для цього не потрібно ділити землю Я знаю, який крок буде наступний – вас всіх тут «нагнуть через коліно» і скажуть: давайте проголосуємо і віддамо в оренду земельну ділянку футбольному клубу «Полісся». А після того, як ви віддасте, то вас ніхто нічого питати не буде, бо в нас є міська рада і вона буде приймати рішення – погоджувати містобудівну документацію, а ми не будемо впливати на те, що буде на тій землі. Цинізм в тому, що сьогодні у нашої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву просто тупо пробують «віджати» 1,1 га землі. На мою думку, ви сьогодні підставляєте велику людину, інвестора, який в область вкладає мільярди, бо бажання йому сподобатися, принести йому класні проєкти чи ще щось, спонукає вас бігти наввипередки і показувати – ось тут буде фан-зона, ще щось», - сказав Ігор Гундич.

Колишній голова ОДА показав ескізні проєкти щодо облаштування території площею 1,1 га перед стадіоном: там мали бути тенісні корти, майданчик для дітей спортивної школи.

«А сьогодні нам пропонують: давайте зробимо розподіл, а що там буде – ніхто не каже... Це питання існування (спортивної) школи, розвитку дітей, розвитку спорту в області. Добре, сьогодні є інвестор... У «Дніпра» теж колись був інвестор, а потім він плюнув на «Дніпро» і пішов. А тут – 1,1 га землі, вхідна група, туалет. Це все одно, що ви собі купите квартиру, а я у квартиру куплю двері, то залізете туди через вікна», - переконував Ігор Гундич.

На захист проєкту рішення про поділ ділянки та спонсора футбольного клубу «Полісся» виступив голова фракції «Слуга народу» Олександр Ющенко та начальник ОВА Віталій Бунечко.

Зрештою «за» проголосували 35 депутатів – рішення прийняте.

Нагадаємо, 22 червня 2019 року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич проводив для Житомир.info екскурсію стадіоном «Полісся» та розповів про вже виконані роботи і витрачені кошти.

Як повідомляв Житомир.info, 21 червня 2023 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА підписав договір з ТОВ «Артхаус» на продовження реконструкції центрального стадіону в Житомирі за 69,9 млн грн. 29 червня сайт «Наші гроші» оприлюднив інформацію про те в закупівлі є матеріали за завищеними цінами. 21 липня департамент регіонального розвитку Житомирської ОВА розірвав договір на черговий етап реконструкції стадіону «Полісся»: підряднику ТОВ «АртХаус» нічого не заплатили і він мав повернути аванс в розмірі 13 млн 207 тис. 657 грн.

12 жовтня 2023 року гендиректор футбольного клубу «Полісся» Володимир Загурський інформував, що у ФК готові за власні кошти завершити реконструкцію стадіону в Житомирі – шукали механізми для цих інвестицій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада земля сесія стадіон Гундич Сечін ФК "Полісся" оренда  
Матеріали по темі