Влада

Сторінки часів Другої світової війни: у Житомирській області розпочали оцифровувати документи про Голокост у Державному архіві

8 March 2024, 09:33

До проєкту із оцифрування документів про Голокост долучився Державний архів Житомирської області.

Про це 7 березня повідомляє Державна архівна служба України.

«У лютому 2024 року Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» розпочав оцифрування документів Державного архіву Житомирської області. Фонди архіву містять цінні документи про історію українського та єврейського народів, зокрема й про їх трагічні сторінки часів Другої світової війни. Цифрові копії документів Державного архіву Житомирської області доповнять онлайн‑архів Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», на якому для користувачів вже доступні документи 14 державних архівів», - йдеться в повідомленні.

У службі нагадують, що оцифрування документів українських архівів про Голокост відбувається на виконання Меморандуму про партнерство, укладеного Державною архівною службою України та Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр» 30 жовтня 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, 23 жовтня 2023 року в приміщенні Державної архівної служби України два десятки державних архівів підписали угоди про масоване оцифрування, серед них – і архів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: оцифрування Державна архівна служба архів Голокост державний архів цифровізація архівні документи 
Матеріали по темі