Події

Забезпечують наведення ракет через супутники: СБУ викрила житомирянина, який з 2014 року працює на ворога

8 March 2024, 10:39

СБУ повідомила про підозру житомирянину, який зрадив Батьківщину та присягнув на вірність ворогу.

Про це 8 березня повідомляє Управління СБ України в Житомирській області.

«Служба безпеки продовжує викривати колаборантів і зрадників, які співпрацюють з агресором у тимчасово окупованих регіонах України. Зокрема, співробітники СБУ в Житомирській області зібрали докази вини колишнього мешканця обласного центру, який перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту та вступив до лав окупаційної армії рф у Криму. За даними спецслужби, 45-річний зрадник донині «служить» державі-агресору, виконуючи завдання у штаті спеціального центру зс рф. Саме цей центр є однією зі складових забезпечення функціонування супутників «глонасс», які використовуються для наведення російських ракет і БпЛА на цілі в Україні», - йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що після закінчення житомирського військового навчального закладу, який готує спеціалістів із радіоелектроніки ППО, фігуранта відрядили до Криму для виконання завдань в інтересах оборони держави та її безпеки. Після окупації росією півострова у березні 2014 року тодішній майор зрадив присязі на вірність Батьківщині та не прибув для подальшого проходження служби у визначений пункт на материковій території України.

Натомість він прийняв пропозицію представників влади держави-агресора, отримав російський паспорт, присягнув на вірність ворогу та уклав контракт на проходження військової служби у складі збройних сил рф.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Наказом Міністерства оборони України за порушення військової присяги його позбавлено офіцерського звання «майор» та звільнено з військової служби.

Підозрюваного оголошено у розшук.

Документування злочину здійснили співробітники СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

На початку серпня 2023 року на Житомирщині СБУ повідомила про підозру у державній зраді 45-річному бердичівлянину за добровільний перехід на бік ворога в період збройного конфлікту. За наявними даними, зрадник і досі продовжує служити державі-агресору – у званні підполковника повітряно-космічних сил рф забезпечує роботу спеціального центру-частини глобальної російської супутникової системи навігації «глонасс». Після анексії росією частини території України у 2014 році підполковник відмовився виконати наказ українського командування про передислокацію і залишився в тимчасово окупованому росіянами Криму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ держзрада підозра Крим зрадник 
Матеріали по темі