Місто

Жителів Житомирської громади попередили про рейди для виявлення паліїв сухої трави: для перевірок використовуватимуть дрон

8 March 2024, 13:47

У Житомирській громаді відсьогодні будуть проводити рейди для виявлення фактів спалювання сухої трави. До перевірок залучатимуть поліцію, рятувальників та дрон.

Про це 8 березня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«До уваги паліїв сухої рослинності! Усі знають, що за такі дії передбачено штраф. Це негативний вплив на навколишнє середовище й здоровʼя кожного з нас. Проте щороку, із настанням весни, порушників не меншає. Такі «багаття» зʼявляються в різних районах міста, здебільшого в приватному секторі. Тому відсьогодні поліція й ДСНС проводитимуть «рейди» з метою перевірки та зменшення випадків палійства. Буде залучено дрон, аби швидше та ефективніше виявляти порушників», - йдеться у повідомленні.

До уваги всіх жителів громади: дрон здійснює перевірку - працюють правоохоронці.

Нагадаємо, за добу 5 березня вогнеборці регіону ліквідували 21 пожежу у природних екосистемах на загальній площі понад 17 га.

Як повідомляв Житомир.info, 29 лютого 2024 року пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу попереджала про штрафи за спалювання сухої трави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: попередження рейд перевірка поліція ДСНС дрон суха трава вогонь підпал 
Матеріали по темі