Місто

У Житомирі планують розглянути проєкт щодо вартості проїзду: оплата транспортними картками подорожчає

8 March 2024, 16:21

На засіданні виконкому планують розглянути проєкт рішення про зміну вартості проїзду в громадському транспорті Житомира.

Про це 8 березня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Зміни вартості проїзду в громадському транспорті Житомира. Про це йдеться у відповідному проєкті рішення виконкому, який планують розглянути. Діятиме «пільгова година» в міському електротранспорті (з 10:00 до 16:00) для пенсіонерів за віком та для людей з інвалідністю 3 групи при наявності пільгової карти або карти житомирянина. В цей період проїзд для вказаних категорій — буде безоплатним», - йдеться у повідомленні.

А в пікові години: до 10 ранку та після 16 вечора — ці дві категорії сплачуватимуть 5 грн.

Електротранспорт

  • банківська картка: 10 грн (без змін)
  • транспортна картка: було 6 грн; буде — 8 грн
  • учні: було 4 грн; буде — 5 грн (за електронним квитком)

Автобуси

  • банківська картка: 14 грн (без змін)
  • транспортна картка: було 10 грн; буде — 13 грн
  • пільгова картка/Картка житомирянина: було 7 грн; буде — 9 грн
  • учні: було 5 грн; буде — 7 грн

Готівковий розрахунок не передбачено!

Вводиться разовий квиток: 15 грн (можна придбати в терміналі самообслуговування та зісканувавши QR-код, розміщений в салоні автобуса або електротранспорту)

Нагадаємо, у міській раді 2 лютого разом з представниками влади, громадськості та студентами обговорили ймовірне підвищення цін на проїзд у громадському транспорті. 12 лютого у Житомирі відбулася зустріч з приватними перевізниками щодо вартості проїзду у громадському транспорті. Серед представлених розрахунків, найбільша ціна за перевезення одного пасажира – 26 грн 64 копійки. У міській раді наголошували, що підвищити вартість проїзду готові до 15 грн, але не більше. 13 лютого журналісти Житомир.info вирішили поцікавитися, скільки коштує проїзд у інших містах України. До ТОП-3 «найдорожчих» потрапили Львів, Дніпро та Вінниця.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році у Житомирі визначили нового оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду у громадському транспорті: рішення конкурсної комісії 1 листопада 2023 року ввів у дію міськвиконком. У лютому 2024 року в житомирському громадському транспорті почали встановлювати нові валідатори. 6 березня 2024 року міськвиконком підтримав рішення передати всю інформацію щодо транспортних карток новому оператору автоматизованої системи обліку оплати проїзду. 8 березня 2024 року у сюжеті Житомир.info заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук розповів про роботу нових валідаторів, які планують встановити вже наступного дня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт проїзд квиток вартість ТТУ транспортна картка пільга тариф 
Матеріали по темі