Місто

Театралізований перфоманс та покладання квітів: у Житомирі відзначили 210-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка

9 March 2024, 12:11

У Житомирі відбувся урочистий захід з нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Про це 9 березня повідомляє пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

«Сьогодні, 09 березня, у м. Житомир відбувся меморіальний захід з нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, участь у якому взяв начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, його заступник Юрій Денисовець, а також заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, представники Житомирської міської ради, навчальних закладів Житомирщини, громадськість та ЗМІ. Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Кобзарю, а також молодь Житомирщини представила присутнім театралізований перформанс з декламацією віршів Т.Г. Шевченка», - йдеться в повідомленні.

Також цьогоріч Міністерство культури та інформаційної політики України у співпраці з Харківською академією дизайну і мистецтв й Держмистецтв розробили айдентику до 210-річчя від дня народження видатного українського поета, художника Тараса Григоровича Шевченка. Усі охочі можуть використовувати пакет візуальних матеріалів, який розміщений за посиланням.

Довідково:

Тарас Шевченко – видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.

Ім’я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлені пам’ятники, його твори перекладені багатьма мовами світу, його ім’ям в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста. Національна опера України, Київський національний університет, центральний бульвар міста Києва носять ім’я видатного сина українського народу – Тараса Шевченка.

Нагадаємо, у Житомирській області розробили план заходів до 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка, який передбачав: проведення у березні цього року урочистостей з нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у Житомирі, райцентрах, містах та селищах області; конкурси, тематичні заходи і флешмоб «Шевченко долає кордони». Відповідне розпорядження підписав 15 лютого начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 9 березня 2023 року відзначили 209-ту річницю з дня народження Тараса Шевченка спільною молитвою, читанням віршів та покладанням квітів до пам’ятника.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шевченко урочистості перфоманс Кобзар річниця  
Матеріали по темі