Суспільство

Уночі на території України Сили оборони знищили 35 з 39 БпЛА Shahed: у Житомирській області також спрацювала ППО

10 March 2024, 09:25

Уночі з 9 на 10 березня Сили оборони знищили 35 БпЛА «Shahed» на території України. У межах Житомирської області також спрацювала ППО.

Про це вранці 10 березня повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

«Знищено 35 «шахедів». У ніч на 10 березня 2024 року російські окупанти ударили 4-ма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині і Донеччині та 39 ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків безпілотників – мис Чауда, Крим, Приморсько-Ахтарськ – рф.) », - йдеться в повідомленні.

В результаті бойової роботи збито 35 «шахедів» у межах Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Черкаської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Житомирської областей.

Більшість цілей знищено силами та засобами мобільних вогневих груп Сил оборони України. Також до відбиття повітряного нападу залучалась винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, засоби РЕБ.

Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Зазначимо, що командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив у Telegram, що знищені 35 з 39 ворожих «Shahed».

«Цієї ночі знищено 35 із 39 ударних БпЛА. Дякую усім, хто забезпечив результат! Разом - до перемоги», - повідомив Олещук.

Зауважимо, що у ніч 10 березня повітряна тривога у Житомирській області оголошувалась двічі: з 01.02 год до 02.16 год та з 03.29 до 04.53 год.


Скриншот з телеграм-каналу начальника Житомирської ОВА

Нагадаємо, уночі 11 лютого у Житомирській області збили 2 дрони-камікадзе. Тоді сили ППО збили 40 із 45 російських дронів. Під час повітряної тривоги уламки російського «Shahed» впали у Житомирській області.

Торік у Житомирській області витратили понад 160 млн грн з обласного бюджету та бюджету громад на протиповітряну оборону, а саме на оснащення більш ніж 100 мобільних вогневих груп.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 2 лютого 2024 року у Житомирській області сили ППО збили усі ворожі цілі.

Станом на З січня 2024 року з початку повномасштабного вторгнення російські війська завдали 123 удари ракетно-бомбових ударів та атак дронами-камікадзе по Житомирщині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ППО шахед Повітряні Сили Shahed БпЛа безпілотник Олещук збиття повітряна тривога дрон мобільна вогнева група  
Матеріали по темі