Новини компаній

Які вітаміни потрібні вагітним у ІІ-ІІІ триместрі?

11 March 2024, 10:19

Незбалансоване споживання життєво важливих вітамінів і мікронутрієнтів є факторами негативного впливу на здоров’я, розвиток, формування і функціонування органів і систем у різні вікові періоди. Вагітність є критичним періодом, коли жінка потребує додаткової мікронутрієнтної підтримки, що необхідно для забезпечення неускладненого перебігу вагітності та народження здорових нащадків [1].

Вагітність – це особливий період, коли пріоритетом для майбутніх мам є здорове харчування та надходження в організм необхідних вітамінів і мінералів для зміцнення імунної системи. На жаль, часто, незважаючи на збалансоване харчування, деякі поживні речовини засвоюються недостатньо. Крім того, в цей період потреба в певних компонентах зростає, а їх дефіцит може бути набагато не безпечнішим під час вагітності. Добавка Елевіт-комплекс 2 допоможе підтримувати оптимальний рівень вітамінів та мінералів матері та дитини у ІІ-ІІІ триместрі. Цей унікальний препарат призначений для нутрієнтної підтримки нормального хоріогенезу та органогенезу плоду. В склад цієї добавки входять такі компоненти, як омега-3, вітамін А, залізо та йод, котрі важливі для розвитку серцево-судинної та нервової системи плода [3]. Перед початком прийому, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

Які вітаміни приймати під час другого та третього триместру вагітності?

Відповідні добавки під час вагітності дуже важливі, звичайно, не тільки на початку, але й на пізніх стадіях вагітності. Про які саме речовини ми не повинні забувати, наближаючись до кінця вагітності?

Про що слід пам'ятати під час другого триместру?

На початку другого триместру особливо важливо, щоб добавки, які ви вживаєте, були збагачені вітаміном D 3. Також варто звернути увагу на можливий дефіцит заліза в організмі, але пам'ятайте, що його поповнення під час вагітності повинно відбуватися під керівництвом лікаря.

Які добавки не можна пропускати під час 3-го триместру?

Під час третього триместру особливу увагу варто приділити тим жіночим вітамінам, які спрямовані на нормальний ріст і зниження ризику передчасних пологів.

Тому варто приймати вітамін Е, який знижує ризик передчасних пологів (його добова потреба в цей період становить приблизно 15-19 мг). І не забувайте про прийом ДГК, оскільки доведено, що вона запобігає передчасним пологам [2].

У цей особливий період в організмі жінки відбуваються інтенсивні фізіологічні зміни, і потреба в окремих вітамінах стає набагато більшою. Тому харчування під час вагітності має бути різноманітним і здоровим, проте навіть добре збалансована дієта не може задовольнити підвищену потребу в цінних вітамінах і мінералах. В такому випадку на допомогу може прийти вітамінний комплекс Елевіт, але лише за особистим призначенням лікаря. Не варто займатися самолікуванням в цей особливий період.

Література

1. Пирогова, В. І., Ошуркевич, О. О., & Охабська, І. І. (2019). Вітамінно-мінеральні комплекси у профілактиці репродуктивних втрат та ускладнень вагітності. Здоровье женщины, (1), 36-39.

2. Heryak, S. N., Petrenko, N. V., Dobryanska, V. Y., & Shved, N. I. (2016). Шляхи зниження частоти ускладнень вагітності за допомогою вітамінно-мінерального комплексу. Likars' ka sprava, (3-4), 101-107.

3. Oregon State University. Linus Pauling Institute. Micronutrient Information Center. Vitamins.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вітаміни для вагітних Елевіт Елевіт-комплекс 2  
Матеріали по темі