Влада

За кошти держбюджету в Житомирській області зроблять систему блокування ворожого мовлення

11 March 2024, 10:38

Кабінет міністрів 5 березня 2024 року виділив Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України 152 мільйони гривень з резервного фонду державного бюджету на побудову системи блокування трансляції програм ворожих теле- та радіоканалів на прикордонних територіях.

Про це повідомляє пресслужба Держспецзв’язку.

«Система діятиме у дев’яти областях: Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Вінницькій та Одеській. Реалізація проєкту дасть можливість витіснити «русскій мір» з інформаційного простору України. Вплив російської пропаганди на українське населення буде зменшено, а рівень інформаційної безпеки України – зросте», - йдеться у повідомленні.

Держспецзв’язку наголошує, що прийняття розпорядження допоможе виконати рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня 2022 року «Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави», яке передбачає забезпечення сталого функціонування об’єктів цифрового ефірного мовлення та безперебійної трансляції телевізійних каналів у мультиплексах МХ-1, -2, -3, -5.

«Затвердити у тижневий строк за погодженням з Міністерством цифрової трансформації, Міністерством економіки та Міністерством фінансів перелік витрат, пов’язаних із здійсненням заходів. Подати до 27 грудня 2024 р. Міністерству фінансів, Міністерству економіки та Державній казначейській службі звіт про використання коштів, виділених згідно з цим розпорядженням», - таке доручення Кабмін своїм розпорядженням дав адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2023 року Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, який належить до сфери управління Держспецзв’язку, заявляв про готовність запустити загальнонаціональну цифрову багатоканальну телемережу MX-7, яка захищена від перепланування, і покриватиме мовленням понад 90% території України, в тому числі – частину районів тимчасово окупованих територій, а також населені пункти, розташовані на кордонах із рф та білоруссю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: телебачення Держспецзв’язку КМУ телеканал пропаганда рф 
Матеріали по темі