Суспільство

Неподалік Житомира виявили скид нечистот до Тетерева – екологи вже відібрали проби води

11 March 2024, 12:53

Інспекція відібрала проби води на випуску №4 КП «Житомирводоканал».

Про це 11 березня повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«10 березня 2024 року, оперативно реагуючи на повідомлення у соцмережах про скид нечистот у річку Тетерів в районі села Слобода-Селець, фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу здійснили виїзд на місце ймовірного порушення природоохоронного законодавства та на випуску №4 КП «Житомирводоканал» Житомирської міськради зафіксували самопливний скид у річку Тетерів.

У місці скиду та вище і нижче за течією річки було відібрано проби води. Наразі спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю проводяться дослідження показників складу і властивостей води. У випадку виявлення перевищень Інспекцією буде вжито заходів реагування у межах наданих повноважень», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку лютого 2024 року екологи отримали повідомлення про забруднення річки Гнилоп’ять поблизу села Швайківка Бердичівського району. Спеціалісти провели дослідження показників складу і властивостей води, в результаті яких зафіксовано перевищення нормативів ГДС: аміак – в 1,8 рази; хімічне споживання кисню (ХСК) – в 1,5 рази; біологічне споживання кисню (БСК5) – в 1,4 рази. Матеріали за даним фактом готували до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України для вирішення питання щодо проведення позапланового заходу державного нагляду та контролю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держекоінспекція інспекція еколог нечистоти скид Тетерів 
Матеріали по темі