Місто

У Житомирі власники стоматології виграли суд: ОСББ має надати доступ до підвалу

11 March 2024, 15:45

У «Комфортній стоматології лікаря Колоса» лікують як маленьких, так і дорослих житомирян. Клініка працює вже близько семи років і за цей час вдалося зібрати колектив справжніх професіоналів та створити сучасний центр, де надають якісну стоматологічну допомогу.

«В нашій стоматології працює близько 30 людей. Ми надаємо широкий спектр стоматологічних послуг. У нас і цифрова стоматологія, і лікування уві сні – це ексклюзивні речі, які є не в кожній стоматології. У нас на місці є КТ і панорамні знімки робимо», – говорить головний лікар «Комфортної стоматології лікаря Колоса» Сергій Колос.

Як і іншому бізнесу в Україні, стоматології довелося адаптуватися до наших реалій: блекаути, повітряні тривоги, падіння доходів. Але, як кажуть власники, навіть в таких умовах – працюють, сплачують податки та допомагають армії.

«Така структура, яка потрібна всім, бо зубний біль - це найбільший біль, який може бути. Також важливо – це сплата всіх податків, допомога державі в такий складний час. Ми теж волонтери, допомагаємо військовим», – каже головний лікар «Комфортної стоматології лікаря Колоса» Сергій Колос.

Про те, підприємці зіштовхнулися з іншою проблемою. Стоматологія знаходиться у багатоквартирному будинку і за словами власниці приміщення, їм перешкоджають у їх підприємницькій діяльності, зокрема, перекрили доступ до підвального приміщення, де встановлене обладнання.

«Вже близько двох років сперечаємось з головою ОСББ щодо доступу до підвального приміщення, в якому знаходиться обладнання. Обладнання – це компресор та аспіраційна система, тобто слиновідсмоктувач, який обслуговує всі стоматологічні установки в «Комфортній стоматології лікаря Колоса». Це повішений замок на вхід у підвальне приміщення. І скільки разів ми не зверталися, я чи мій чоловік Сергій, ніякої реакції не було. І нам говорять: ви тут ніхто і не маєте права користуватися підвальним приміщенням, воно не ваше», – розповідає директорка «Комфортної стоматології лікаря Колоса» Тетяна Колос.

Тетяна розповідає, що конфлікт намагалася вирішити мирно, але спільної мови знайти не вдалося, тому зверталися до правоохоронців та міської влади, але й це не допомогло, тому пішли до суду.

«14 лютого 2024 року дійсно суд ухвалив і задовольнив наш позов, в якому чітко написано: що об'єднання співвласників багатоквартирного будинку не чинити перешкод Колос Тетяні Михайлівні у користуванні належне їй майно, а саме компресором та осушувачем повітря та аспіраційною установкою, шляхом надання вільного доступу до підвального приміщення у будинку за адресою: місто Житомир, проспект Миру, 23», – каже директорка «Комфортної стоматології лікаря Колоса» Тетяна Колос.

Через те, що не мали доступу, деяке обладнання пошкодилося, розповідають підприємці.

Кажуть, що планували розширюватися, відкривати нові стоматологічні кабінети, створити ще кілька робочих місць. Тому подружжя сподівається, що у такий не простий час, бізнес у місті підтримають, або хоч не будуть перешкоджати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Колос стоматологія 
Матеріали по темі