Події

За добу у Житомирській області вогнеборці ліквідували 31 пожежу: горів житловий сектор, автомобіль та понад 25 га землі

12 March 2024, 11:52

Впродовж доби рятувальники ліквідували 31 пожежу у Житомирській області.

Про це 12 березня повідомляє ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«11 березня об 11:27 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності поблизу с. Городище Звягельського району. По прибуттю до місця події вогнеборців, було встановлено що горить суха трава на площі близько 1,5 га. Існувала загроза поширення вогню на лісовий масив та житловий сектор населеного пункту. Бійці ДСНС відразу подали воду, аби не допустити збільшення площі пожежі, а за допомогою хлопавок гасили осередки горіння. Трохи більш ніж година знадобилося для ліквідації даного загоряння», - йдеться в повідомленні.

Загалом упродовж минулої доби вогнеборці області 25 разів виїздили на гасіння пожеж в природних екосистемах, вогнем пройдено понад 25 га території. Ще 4 пожежі ліквідовано у житловому секторі, 1 раз довелося ліквідовувати займання легкового автомобіля.

Фото: ГУ ДСНС України у Житомирській області

Рятувальники Житомирщини закликають не провокувати пожежі в екосистемах.

«Пам'ятайте, що навіть невелике загоряння може стати причиною масштабної пожежі, на ліквідацію якої витрачається чимало часу та ресурсів. Випалювання сухої трави може призвести до детонування вибухонебезпечних предметів, що залишилися після бойових дій і як наслідок — до трагічних випадків. Наголошуємо, що за випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність», - наголошують вогнеборці.

Фото: ГУ ДСНС України у Житомирській області

Зазначимо, що станом на 12 березня у Житомирській області вже виникли 135 пожеж в екосистемах. Вогнем пройдено майже 99 га території.

Нагадаємо, упродовж доби 10 березня на території Житомирської області рятувальники ліквідували 30 займань торішньої сухої рослинності, чагарників тощо. Загалом вогнем пройдено понад 30 га території. Найбільше таких пожеж виникло в Житомирському районі.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області впродовж 9 березня сталася 21 пожежа,13 з яких — це займання сухої трави. Зокрема, на Бердичівщині за добу рятувальники ліквідували 8 пожеж сухої трави, а під час профілактичного рейду чотирьох паліїв притягнули до відповідальності.

У Житомирі з 8 березня проводять «рейди» проти паліїв сухої рослинності. 9 березня правоохоронні органи, ДСНС та муніципальна інспекція міської ради із залученням дрона виявили декілька порушників, з ними проводили роз'яснювальні бесіди.

У селі Ліски Олевської громади 8 березня 2024 року 39-річний чоловік самостійно намагався загасити палаючу суху траву навколо свого обійстя, отримав опіки тіла та загинув.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа рятувальник вогнеборець вогонь сухостій  
Матеріали по темі