Суспільство

За 5 місяців у місті Житомирської області відновили ліцей, який постраждав через агресію рф: витратили 10,7 млн грн коштів ЄС

12 March 2024, 13:18

У м.Малин Житомирської області коштом міжнародних донорів за 5 місяців минулого року відбудували ліцей №5, який був пошкоджений внаслідок російського вторгнення. На відновлення навчального закладу витратили 10 мільйонів 734 тисячі гривень, які надали міжнародні донори. У січні цього року навчальний заклад отримав шкільні меблі.

Про це 12 березня повідомляє Малинська міська рада.

«Як інформує Малинський ліцей №5,у закладі закінчено ремонтні роботи в рамках проєкту «ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих від війни регіонах». Внаслідок вторгнення росії на територію України протягом березня-травня 2022 року постраждала будівля Малинського ліцею № 5 Малинської міської ради», - йдеться в повідомленні.

Відповідно до Порядку залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 р. № 153 «Про створення єдиної системи залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги» у червні 2023 року був підписаний Протокол погодження складу та обсягів робіт з ремонту будівлі закладу освіти.

«Ремонтні роботи здійснювалися в рамках проєкту«ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих від війни регіонах»Програмою розвитку Організації Об’єднаних націй (ПРООН)за підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Фінансування проєкту здійснювалось Європейським Союзом, представленим Європейською Комісією.Протягом серпня-грудня 2023 року було виконано ряд ремонтних робіт щодо ремонту приміщень спортивного залу, шкільної їдальні, стін коридорів, улаштовано підвісні стелі Армстронг у коридорах та 8 кабінетах, виконані роботи по розділу покрівлі в частині водостічної системи, замінено вхідні двері в їдальні на суму 10,734 млн гривень», - інформує Малинська міська рада.

У рамках проєкту в січні 2024 року заклад освіти отримав від фірми з Вінниччини, переможця тендеру на виготовлення меблів, 90 одномісних парт та стільців, 3 класні дошки та 3 книжкові шафи.

Нагадаємо, 11 березня ми повідомляли про те, що у Житомирі торік після ремонту запрацював заклад дошкільної освіти №1, а в рамках реалізації спільного проєкту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «EU4UASchools: Build Back Better» проведено ремонтні роботи з відновлення ліцеїв № 1 та № 26, що зазнали руйнувань внаслідок ракетно-бомбових ударів навесні 2022 року.

Як повідомляв Житомир.info, 7 вересня 2023 року у Житомирській ОВА повідомили, що освітні заклади Житомира, Малина та Коростеня потрапили в проєкт «ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах». В рамках програми планували відремонтувати 31 навчальний заклад у 12 громадах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта ліцей відбудова ECHO4SCHOOLS відновлення ПРООН ЄС російська агресія Малин  
Матеріали по темі