Події

Батькам, які у 2022 році залишили дитину на добу в холодній хаті в селі Житомирської області, присудили 2 роки іспитового терміну

12 March 2024, 16:42

Суд призначив покарання батькам, які в жовтні 2022 року на добу залишили дитину на підлозі в холодній хаті у селі Бердичівського району.

Про це 12 березня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський суд ухвалив вирок щодо подружжя, обвинуваченого у завідомому залишенні без допомоги особи, яка перебувала в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов'язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу (ч. 1 ст. 135 КК України). Суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між подружжям та прокурором, та призначив узгоджене сторонами покарання – два роки позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки кожному з покладенням на них певних обов′язків. Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав, передбачених статтею 394 КПК України, протягом 30 днів», - йдеться у повідомленні.

Йдеться про резонансну подію, яка сталася у жовтні 2022-го року. Тоді, згідно з обвинуваченням, чоловік з дружиною, мешканці м. Олевська, прибули до с. Кикишівки Бердичівського району зі своєю малолітньою донькою, якій на той момент було 1 рік і 4 місяці. Батьки дівчинки, які зобов′язані піклуватися про неї, про її життя та здоров′я, залишили дитину на підлозі у холодному будинку, який не опалювався та не мав усіх шибок у вікнах у той час, як середньодобова температура у приміщенні коливалася у межах 8-9 градусів тепла. У таких умовах маля пробуло саме понад добу, поки його випадково не виявила сусідка.

Батьки дитини повністю визнали свою вину у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 135 КК України, та щиро каялися у скоєному. Варто зазначити, що рішенням Бердичівського суду у березні 2023-го року обоє з подружжя були позбавлені батьківських прав щодо їхньої доньки.

Пошук судових рішень по вказаному кримінальному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/5723/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

Як повідомляв Житомир.info, 19 жовтня 2022 року Житомирське районне управління поліції повідомило, що їм надійшов виклик про те, що жителька села Бердичівського району знайшла дитину у нетопленій сусідській хаті. Маля помістили до медичного закладу для обстеження, а батьки з’явилися тільки під вечір наступного дня. 29 серпня 2023 року пресслужба Бердичівського районного відділу поліції інформувала, що подружжю оголосили підозру за ч. 1 ст. 135 (Залишення в небезпеці) КК України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок дитина подружжя батьки Кикишівка хата 
Матеріали по темі