Економіка

З початку року майже 150 жителів Житомирської області отримали ваучери на навчання: які професії та спеціальності обирають

13 March 2024, 09:36

149 жителів Житомирщини з початку 2024 року отримали в службі зайнятості ваучери, щоб сплатити за навчання в закладах освіти. Цей документ нині покриває вартість навчання на суму до 30280 грн. Якщо ж вартість навчання дорожча, то різницю може доплатити сама людина або її роботодавець.

Про це 12 березня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«Серед отримувачів ваучерів - 129 жінок і 20 чоловіків. 108 ваучерів видано для перепідготовки або підвищення кваліфікації за 9-ма робітничими професіями: робітник фермерського господарства, кухар, водій автотранспортних засобів, лицювальник-плиточник, штукатур, маляр, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, продавець непродовольчих товарів та електрогазозварник. А 41 документ дасть можливість його власникам підвищити кваліфікацію фахівців за двома обраними спеціальностями: «Медсестринство» і «Фармація», - розповідають у центрі зайнятості.

Загалом ваучер можна використати для навчання за 124 професіями та спеціальностями у сферах ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування тощо. Професію, заклад освіти в межах України та форму навчання (денну, заочну чи дистанційну) людина обирає самостійно. Навчання здійснюється закладами професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, підприємствами, установами та організаціями, які мають ліцензію на таку освітню діяльність.

У службі зайнятості нагадують, що отримати ваучер у службі зайнятості можуть окремі категорії громадян, які мають професійну-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані як безробітні та не проходили навчання коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття протягом останніх трьох років. Зокрема, це:

  • люди віком старше 45 років (до настання пенсії за віком);
  • ветерани, учасники бойових дій;
  • ВПО працездатного віку;
  • особи з інвалідністю;
  • люди, які отримали поранення внаслідок агресії РФ або пережили полон.

Детальніше про послугу можна дізнатися https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

Маєте запитання щодо діяльності служби зайнятості – телефонуйте на «гарячі» лінії 044—244-94-77, 063-214-41-75 і 097-417-84-96 або пишіть у телеграм-чат обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, станом на 13 листопада 2023 року Житомирська обласна служба зайнятості видала 609 ваучерів на навчання. Окрім людей віком понад 45 років, правом отримати ваучери для оплати навчання скористались також 19 вимушених переселенців, 16 людей з інвалідністю та 3 учасники бойових дій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ваучер центр зайнятості ЦЗ служба зайнятості ваучер на навчання професія спеціальність 
Матеріали по темі