Влада

Мер Житомира затвердив склад Координаційної ради з питань ВПО, куди увійшли секретар міськради та депутатка від ОПЗЖ

13 March 2024, 12:50

Мер Житомира Сергій Сухомлин затвердив персональний склад Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Житомирської міської ради.

Відповідне розпорядження, підписане мером 8 березня 2024 року, оприлюднили на сайті міської ради.

До складу Координаційної ради увійшли 23 особи, серед яких дев’ять – зі статусом ВПО. Керівниками ради стали внутрішньо переміщені особи: голова ради – Антоненко Віталій Васильович, заступник голови ради – Горін Володимир Володимирович.

Серед членів ради є також двоє людей, які входять до Ради з питань ВПО при Житомирській ОВА: Матвейчук Марина Миколаївна – внутрішньо переміщена особа; Чибуровська Галина Анатоліївна – голова ГО «волонтерський штаб Житомира».

У складі ради також є шість посадовців з різних департаментів і управлінь, секретар міської ради Віктор Клімінський та представник ГО «Дивосвіт» Наталія Леонченко – депутатка міської ради, яка була обрана від ОПЗЖ.




Громадська організація «Дивосвіт» була зареєстрована у Житомирі в 2009 році, засновниками є: Іваницька Тетяна Володимирівна (у 2020 році балотувалася в депутати Житомирської районної та міської рад від ОПЗЖ, зараз є членом виконкому Житомирської міської ради), Федосюк Юлія Олександрівна, Харчук Лариса Петрівна (у 2020 році балотувалася в депутати Житомирської обласної та міської рад від ОПЗЖ). Свою громадську діяльність організація активно проводить в бібліотеках Житомира, комунальний заклад «Міські публічні бібліотеки» Житомирської міської ради очолює Лариса Харчук.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні міськвиконкому 25 грудня 2023 року проголосували за створення Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб: у її складі має бути 18 людей, з яких 9 – внутрішньо переміщені особи, одна з яких буде головою ради, і ще двоє – представники організацій чи фондів, які реалізують проєкти для ВПО. 5 січня цього року міська рада оголосила про прийом документів від осіб, які виявили бажання приймати участь в роботі Координаційної ради для формування пропозицій її складу. Рішенням виконкому від 6 березня 2024 року склад Координаційної ради збільшили до 23 осіб.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2023 року при Житомирській ОВА розпочали формувати раду з питань внутрішньо переміщених осіб: ВПО та представників громадських об’єднань запрошували подавати заявки та документи для створення ради. Розпорядженням начальника ОВА від 30 серпня 2023 року був затверджений персональний склад ради, яку очолила депутатка Житомирської міської ради від партії «Слуга народу» Ірина Гладка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВПО рада переселенці координаційна рада ГО Антоненко Леонченко 
Матеріали по темі