Події

Возвеличував російських солдатів та закликав до захоплення державної влади: правоохоронці викрили колаборанта з райцентру Житомирської області

13 March 2024, 17:59

Житель Коростеня поширював в соцмережах заклики до насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади. Чоловік заперечував збройну агресію рф проти України та возвеличував російських військових.

Про це 13 березня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури

«Житомирська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом розповсюдження матеріалів із закликами до насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади із символікою комуністичного тоталітарного режиму, а також у яких міститься заперечення збройної агресії рф проти України та тимчасової окупації частини території України, а також возвеличення військових рф (ч. 2 ст. 109, ч. ч. 1, 2 ст. 436-1, ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). За даними слідства, житель міста Коростеня, маючи проросійські погляди, створив у забороненій соцмережі власний акаунт та активізував його з перших днів широкомасштабного збройного вторгнення рф в Україну. Він неодноразово схвалював та поширював тексти із закликами до насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, запереченням тимчасової окупації частини території України», - йдеться у повідомленні.

Обвинувачений, з мотивів підтримки інформаційних впливів держави-агресора, розміщував на власному акаунті дописи, у яких прославляли «русского солдата» та пророчили їм перемогу.

Ностальгуючи за комуністичним тоталітарним режимом, поширював зображення символіки - серпа, молота, п’ятикутної червоної зірки, державного прапора та герба срср.

Протягом березня 2022 – травня 2023років обвинувачений на своєму акаунті розмістив до десятка таких текстів та зображень, з якими ознайомилася значна аудиторія користувачів соцмережі.

Досудове розслідування проводило УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в зак онному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

В управлінні СБ України в Житомирській області зазначають, що до злочину причетний мешканець Коростеня-працівник служби економічної безпеки української національної компанії паливно-енергетичного комплексу. Матеріали у підтримку президента росії путіна, пости-прославляння «асвабадітєлєй»-вояків окупаційної армії та публікації зі спробами дискредитувати західних партнерів нашої держави регулярно з’являлися на персональній сторінці зловмисника. Крім того, зловмисник поширював у мережі заборонену в Україні радянську й комуністичну символіку та маніпулятивні лозунги, які рф традиційно використовує для ведення інформаційної війни проти нашої держави. У них, серед іншого, містилися також заклики до українського народу до повстання для повалення і захоплення діючої легітимної влади у нашій державі.

Нагадаємо, 12 березня Офіс генерального прокурора інформував про те, що правоохоронці припинили діяльність злочинної організації так званого медійного блоку УПЦ (МП), які розпалювали релігійну ворожнечу. У Житомирській області також проводили обшуки.

Як повідомляв Житомир.info, 5 березня 2024 року пресслужба управління СБ України в Житомирській області повідомила про те, що правоохоронці викрили жительку Радомишля, яка публічно підтримувала військові дії путіна в Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: колаборант колабораціонізм СБУ прокуратура Коростень рф 
Матеріали по темі