Здоров'я

Реабілітація після захворювання та травм суглобів – другий важливий крок для успішного відновлення

14 March 2024, 09:30

Захворювання та травми суглобів не підвладні ані часу, ані віку, ані статі, як і статусу та способу життя. Вони зустрічаються як у дітей, так і у дорослих, і людей старшого віку. Але вони точно не є вироком для людини – переконані у Медичному центрі «Відновлення». Спеціалісти клініки запевняють, що окрім процесу лікування важливою є і реабілітація, які в комплексі є запорукою успішного відновлення функцій суглобів.

У центрі для реабілітації використовують індивідуальний підхід (пацієнтоцентричність) до кожного конкретного випадку та обирають найоптимальнішу програму для пацієнта, враховуючи всі нюанси.

Варто зауважити, що реабілітація – це командна робота. Для процесу відновлення за потреби залучаються суміжні вузькі спеціалісти: такі як ортопеди-травматологи, ревматологи та інші. У команді працюють фізичні терапевти, енерготерапевти, психолог; коригує та координує роботу команди лікар фізичної та реабілітаційної медицини.

Важливо формувати досяжні цілі за запитом пацієнта з чіткими часовими рамками і проміжним контролем.

Щоб отримати бажаний комплексний результат, процес реабілітації має бути послідовним та безперервним. Він поділяється на три періоди: гострий, підгострий та довготривалий.

Гострий реабілітаційний період – це період реабілітації, який починається з моменту виникнення та/або виявлення обмеження повсякденного функціонування внаслідок розвитку гострого стану здоров'я. Протягом цього періоду пацієнту надається медична та починає надаватися реабілітаційна допомога.

Підгострий – проміжний між ними.

Довготривалий або тренувальний період реабілітації – це період, у якому основні функції суглоба відновлені і розпочинається етап збільшення сили та витривалості мʼязового каркаса, відновлення об’єму рухів, аби в повній мірі відновити функціонування пацієнта і повернути його до звичного життя, адаптувати до нового стану (після протезування суглобів), запобігти повторному травмуванню.

Реабілітаційний потенціал пацієнта тим вищий, чим менше часу пройшло з моменту травми до фізичної реабілітації суглоба.

Під час реабілітації можна:

  • покращити поставу (у дітей при сколіозі, кіфозі, лордозі, ювенальному остеохондрозі хребта),
  • зменшити больовий симптом,
  • покращити рухливість суглобів (при коксартрозах, гонартрозах, ювенільних артритах, спондильозах, анкілозуючому спондиліті, після артроскопічних оперативних втручань).

Навіщо мучитися з «проблемними» суглобами, якщо можна звернутися до медичного центру «Відновлення» та покращити якість свого життя вже зараз?

Записатися на консультацію та дізнатися подробиці можна за телефоном 0800 305 860 або безпосередньо у клініці «Відновлення» за адресою м. Житомир, вул. Любарська, 4. https://vidnovlennya.center/

«Відновлення» – клініка, де лікують причини, а не симптоми!

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МЦ "Відновлення" клініка Відновлення медичний центр реабілітація 
Матеріали по темі