Події

Апеляційний суд призначив 15 років тюрми жителю райцентру Житомирської області, який надавав ворогу дані про військові об’єкти

14 March 2024, 17:36

Жителю Коростеня, якому в жовтні присудили 6 років тюрми, апеляційний суд призначив 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду.

Про це 14 березня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За принципової позиції прокурорів Житомирської обласної прокуратури апеляційний суд призначив жителю міста Коростеня суворіше покарання -15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).Також Вінницький апеляційний суд скасував вирок Коростенського міськрайонного суду щодо призначення особі позбавлення волі строком на 6 років», - йдеться у повідомленні.

Прокурори у суді довели, що житель міста Коростеня у рік повномасштабного збройного вторгнення рф в Україну скоїв особливо тяжкий злочин - державну зраду.

Обвинувачений співпрацював з представниками ворожої розвідки. Завдання виконував за інструкцією, дотримуючись конспірації, мав свій позивний. Він повідомляв місця розташування на території району блок-постів, дислокації військової частини, інших об’єктів інфраструктури для можливого бомбування.

Зокрема, у квітні 2022 року по мобільному телефону передав своєму куратору скріншот з місцем розташування важливого спецоб’єкту та відзвітував про те, що об’єкт був обстріляний.

Під час обшуку у завербованого ворогом коростенця вилучено знаряддя вчинення злочину - комп’ютерну техніку, мобільні телефони, інструкцію про спосіб передачі здобутої інформації тощо.

Суд першої інстанції визнав чоловіка винним у скоєнні злочину та призначив більш м’яке покарання, аніж визначене законом.

Житомирська обласна прокуратура оскаржила вирок суду та домоглася покарання, співмірного з тяжкістю скоєного злочину.

Досудове розслідування проводило УСБУ в області.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня 2022 року у прокуратурі та СБУ інформували про викриття 31-річного жителя Коростеня, який надавав ворогу дані про військові об’єкти та збирався вступити до «розстрільних груп». А у грудні 2022 року пресслужба СБУ в Житомирській області повідомила про те, що коростенцю, якого викрили на держзраді загрожує 15 років ув’язнення або довічне. 16 жовтня 2023 року пресслужба Коростенського міськрайонного суду Житомирської області інформувала, що чоловіку присудили 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура апеляція вирок колаборант Коростень рф війна 
Матеріали по темі